avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... C.i.m. pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

C.i.m. pe durata determinata

As dori sa stiu daca la sfarsitul perioadei maxime pentru care se poate incheia un contract de munca pe durata determinata, angajatorul este obligat sa modifice durata contractului in perioada nedeterminata? :-/
Cel mai recent răspuns: diana_peda79 , utilizator 10:44, 20 Mai 2008
Buna Daniel,

Contractul de munca pe durata nedeterminata se incheie numai cu acordul ambelor parti. Angajatorul nu este obligat sa modifice contractul de munca in durata nedeterminata. In cazul in care esti multumit de job de sfatuiesc sa discuti cu seful tau si sa-i comunici faptul ca doresti sa lucrezi pe o perioada mai lunga, respectiv nedeterminata. In situatia in care nu doresti sa mai continui contractul inceteaza de drept fara nici o alta formalitate din partea ta. Perioada lucrata se constituie vechime in munca si va fi trecuta in Cartea de Munca.

Multa bafta !
La expirarea contractului individual de muncă pe durată determinată, pe locul de muncă respectiv va fi angajat un salariat cu contract individual de muncă pe durata nedeterminată. Această dispoziţie nu este aplicabilă:
- în cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui temporar un salariat absent, dacă intervine o nouă cauză de suspendare a contractului acestuia;
- în cazul în care un nou contract individual de muncă pe durată determinată este încheiat în vederea executării unor lucrări urgente, cu caracter excepţional;
- în cazul în care încheierea unui nou contract individual de muncă pe durata determinată se impune pentru temeiurile prevăzute în alte cazuri prevăzute expres de legi speciale ori pentru desfăşurarea unor lucrări, proiecte, programe, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă încheiat la nivel naţional şi/sau la nivel de ramură;
- în cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată a încetat din iniţiativa salariatului sau din iniţiativa angajatorului, pentru o abatere gravă sau abateri repetate ale salariatului.

Prin urmare, la expirarea duratei pentru care a fost incheiat contractul individual de munca aveti doua posibilitati :
1. veti putea fi angajat pe durata nedeterminata.
2. c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii lui.
Atunci cand am sustinut interviul de angajare am fost informata ca voi avea contract de munca de perioada determinata.
In prima zi de munca, angajatorul mi-a pus in fata contractul de munca necompletat si mi-a explicat ce se va scrie la fiecare item, dupa care mi-a cerut sa semnez. L-am rugat sa imi completeze totusi in scris ceea ce mi-a explicat si a refuzat. In cele din urma m-a convins sa semnez (vina mea!).
Dupa o luna de la angajare cer si eu contractul care mi se cuvenea (unul dintre cele 3 exemplare) si observ cu stupoare ca acolo e scris CONTRACT PE PERIOADA DETERMINATA DE 3 LUNI!!! Ce se poate face in acest caz? Practic angajatorul a schimbat ceea ce m-a informat initial?
Multumesc pentru orice informatie.
Angajatorul nu a gresit cu nimic. Tu ai fost informata ca vei avea contract de munca pe durata determinata.Citez " Atunci cand am sustinut interviul de angajare am fost informata ca voi avea contract de munca de perioada determinata" . Care este de fapt nelamurirea ta ?

In cazul in care una ti-a spus si alta a facut ar trebui sa-ti dea de gandit daca este un angajator corect. Daca se merita sa lucrezi in aceasta firma. Te sfatuiesc sa nu mai semnezi acte in alb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata rrramor rrramor Am un angajat care a fost angajat pe perioada determinata, contractul fiind prelungit deja de 3 ori; conform legii, urmatoarea modificare trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata ainginer ainginer Buna ziua Imi permit si eu o intrebare: Daca mi s-a intocmit contract de munca pe perioada determinata fara ca sa activitatea sa fie conf Codului Muncii ( ... (vezi toată discuția)
Contract c00d c00d in septembrie 2009 m-am angajat la o firma cu contract determinat pe o perioada de 3 luni.dupa cele 3 luni am semant un nou contract tot pe 3 luni si dupa ... (vezi toată discuția)