avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită CUM POT RECUPERA O SUMA PE CARE NICI EXECUTORUL ...
Discuție deschisă în Executare silită

CUM POT RECUPERA O SUMA PE CARE NICI EXECUTORUL JUDECATORESC

Buna-ziua! In anul 2008 am imprumutat ("ajutat") un coleg de serviciu cu o suma de bani,in baza unui contract.Dupa multe amanari si intarzieri,am fost nevoit sa recurg la proces ,pe care l-am castigat dupa aproape 2 ani de tergiversari.Au urmat investirea hot.jud.cu titlu executoriu ,dupa care am apelat la un executor judecatorec ,achitarea taxelor,onorariului,acesta la randul lui a urmat pasii legali :somatie,obtinere extra C.F.,adresa Casa de Asigurari (ramasa fara raspuns),comunicare si somatie imobiliara.Zilele trecute ,dupa cinci luni de cand am apelat la el ,executorul imi spune ca treaba lui s-a incheiat si ca urmeaza sa-mi trimita o instintare referitoare la caz (pe care in mare parte il cunosteam ,eu tinand legatura telefonic cu el ).Oficial ,in respectiva adresa mi se comunica :"faptul ca s-a declansat procedura executarii silite imobiliare,in sensul inscrierii somatiei de plata asupra imobilului,dar ca imobilul se afla in copropietatea cu sotia acestuia si ca urmare in baza art.493 alin 1 Cod procedura civila,solicitam sa va adresati instantei de judecata pentru deschiderea procedurii de partajare a imobilului).Sfatul executorului a fost sa ma adresez unui avocat ,dar el spunand in alte discutii ca stabilirea partajului ar presupune alte cheltuieli financiare ,alt proces ,etc. A facut executoului tot ce trebuia ,sau suma de recuperat (6000 ron) era prea mica pentru a proceda si altfel ? Ma refer la faptul ca abia acum 3 zile secretara mi-a spus la telefon ca trebuia sa platesc o taxa de 10 ron pentru a trimite adresa la ITM !?! (de ce abia acum ?),ca nu s-a procedat la poprirea conturilor debitorului ,ca nu s-a incercat executarea niciunui bun mobil,etc.etc....Ce ar trebui sa fac cu executorul (inclusiv documente in original),cu debitorul,cu deschiderea unui nou proces,cu apelarea la o terta persoana ,respectiv o firma de recuperare ?! Care ar fi solutia sau solutile de urmat ?
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 13:43, 25 Februarie 2011
faceti o cerere catre executor ca sa popreasca conturile debitorului, in acest sens sa emita adrese la toate bancile pentru a afla un cont al acestuia, dupa care sau in acelasi tp sa faca adresa la primarie sa vada dc are masini sau late bunuri in proprietate si abia in mom in care va avea raspuns la toate ac adrese sa va trimita sa incepeti un alt proces pt partajarea bunurilor comune al debitorului si sotiei lui, acesta partaj poate dura inca 2 ani de zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa poprire executor ContSters56278 ContSters56278 ce posibilitati legale ? am la indemana sa -l fac pe executor sa popreasca contul debitorului meu?Pot sa cer in scris sa popreasca contul debit ? Dosarul este ... (vezi toată discuția)
Partaj si executare silita ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Am un proces de partaj bunuri comune cu sotul meu..........intre timp am aflat ca o parte din bunurile noastre au fost scoase la vanzare in cadrul ... (vezi toată discuția)
Radiere somaþie de platã înscrisã în cartea funciarã bms bms Buna, Am un caz neplacut, soţul PD a primit o sentinţă rămasă definitivă în care în calitate de debitor este obligat la plata unei sume de N lei, ... (vezi toată discuția)