Am lucrat peste 2ani intr-o firma fara sa mi se faca Fisa postului,desi eu am isistat
de nenumarate ori.pana la urma am fost concediat si ma aflu in proces cu firma .cum poate fi sanctionata firma ?Pe ce art.?Mai conteaza acum?Ma pot folosi de acest aspect la contestatia de concediere(care a fost pe baza de restructurare a postului)?
Nu puteti folosi acest aspect la contestarea deciziei de concediere .. o decizie se contesta in instanta pentru neindeplinirea conditiilor de forma sau de fond cerute de lege pentru emiterea acesteia .
In timpul in care ati fost angajat aveati posibilitatea de a solicita angajatorului o copie de pe fisa postului, iar in caz de refuz sa va adresati ITM-ului si/sau instantei de judecata.
Multumesc!asta am si facut,numai ca sefa personalului a dat din umeri si a spus ca nu am inca fisa postului,nu stie unde e ,am scris la ITM,dar nu am primit nici un raspuns.In cele din urma am fost adus la tacere,fiind concediat pe baza de restructurare a postului caci e "Criza financiara in toata lumea " si mai ales ca in urma scrisorii mele la ITM a scazut si fondul de spagi al societatii.
De la ITM veti primi raspuns cam in 30-40 de zile de la data inregistrarii sesizarii .. termenul legal este de 30 de zile, dar depinde si de durata cu care soseste posta .
Am inteles ... puteti depune o sesizare la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului si in care puteti mentiona si acest aspect ca v-ati adresat si nu vi s-a raspuns in termen.