avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit deductibilitate chirie spatiu aflat in alta localitate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

deductibilitate chirie spatiu aflat in alta localitate decat sediul firmei

firma X a inchiriat un spatiu comercial de la firma Y.
spatiul comercial nu se afla in localitatea unde isi are sediul firma X.

1. pentru a fi deductibila cheltuiala cu chiria, firma X trebuie sa declare punct de lucru la Registrul Comertului? (spatiul va fi utilizat pentru depozitare marfuri, si nu va avea salariati care sa lucreze acolo)
2. firma X trebuie sa declare la finante punct de lucru pentru spatiul inchiriat? prin ce formular de declaratie? (declaratia 060 privind sediile secundare am vazut ca se declara doar daca sunt obligatii de plata pe acel punct de lucru, ori firma X nu va avea astfel de obligatii.)

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 08:30, 28 Februarie 2011
Trebuie inregistrat la Registrul Comertului punctul de lucru.
Daca aveti sub 5 angajati nu trebuie inregistrat la finante.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii deschidere punct de lucru ionutt ionutt Buna dimineata! Pentru deschidere punct de lucru SRL in alt judet cu destinatia de birouri, ce autorizatii sunt necesare? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Declarare punct de lucru corinachivu corinachivu Va rog mult sa ma ajutati, cu textul de lege, potrivit caruia punctul de lucru cu minim 5 salariati, aflat in alt judet decat sediu social al firmei, trebuie ... (vezi toată discuția)
Este necesara inregistrarea unui punct de lucru la reg comertului? ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Este necesara inregistrarea unui punct de lucru la Reg Comertului? Speta este in felul urmator: Societatea X incheie cu societatea Y un Contract avand ca ... (vezi toată discuția)