avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce diferenta e intre donatie si vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce diferenta e intre donatie si vanzare cumparare

Parinti mei sunt despartiti dar nu si divortati eu locuiesc cu mama intru-un apartament iar tata locuieste cu altcineva de peste 20 ani si ar vrea sa-mi treaca mie pe nume apartamentul , eu sunt unicul lor copil tata acolo unde sta si cu cine sta nu are alti copii . Tata lucreaza pe un TIR si in ultimul timp a tot facut amenzi si acuma a zis ca sa imi treaca mie pe nume ca sa nu mai intampin greutati la primarie cand vreau sa platesc impoziul . Am fost la un notar si mi s-a spus ce tb sa aduc dar contractul de vanzare cumparare costa dublu fata de actul de donatie :(. Da-ti va rog un sfat ce ar fi mai bine sa fac el pune problema ca daca doamne fereste face ceva stricaciuni cu TIR-ul eu pot fi afectat cu actul de donatie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihay_mgp , utilizator 19:01, 25 Februarie 2011
Contractul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat dupa decesul vanzatorului, iar donatia poate fi atacata de mostenitori.
in privinta mostenitorilor nu imi fac griji ca nu sunt , daca ar fi sa imi faca donatie si dupaia el e acuzat de distrugere si este dat in judecata eu voi fi afectat in vrun fel adica sa vina sa imi ia mie casa ? Sau o sa ii puna lui oprire pe venturi ? Va multumec pt raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
mihay_mgp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Mama vrea să treacă pe numele meu apartamentul pe care l-am moștenit amândouă. donație, întreținere sau vânzare-cumpărare, ce variantă să alegem? ADINA TICA ADINA TICA Buna ziua Mă numesc Adina Tică, tatăl meu a decedat in luna mai si mama doreşte să treacă apartamentul pe numele meu. Nu am frati - o am numai pe ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui titlu de propietate?!? paulay25 paulay25 In ce conditii as putea sa devin propietara unui apartament,(dupa moartea bunicii mele), care acum este pe numele ei, ea vrea sa mi-l treaca pe numele ... (vezi toată discuția)