avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea unui titlu de propietate?!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea unui titlu de propietate?!?

In ce conditii as putea sa devin propietara unui apartament,(dupa moartea bunicii mele), care acum este pe numele ei, ea vrea sa mi-l treaca pe numele meu, dar eu ezit, ptr.ca deocamdata nu vreau sa am propietatii pe numele meu, din motive personale.
Ea a avut 2 baietii, unul a decedat si are o fetitza si tata care ma are pe mine si sora mea.
Daca nu ar fi nici un act la momentul decesului, cui ar ramane apartamentul? si/sau ce acte ar trebui sa fac eu, ca dupa deces sa-mi revina mie apartm.?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: paulay25 , utilizator 13:32, 1 Septembrie 2009
Daca nu doriti ca bunica dvs. sa va lase acel apartament, dupa decesulul acesteia, la mostenire vor veni fiul acesteia care este tatal dvs. si nepoata al carei tata este decedat.
at.ce acte ar tb sa fac eu cat este in viatza ea, ca dupa deces sa mi revina mie apartm.??
Cat timp bunica este in viata, se poate face un act de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera pentru dansa, dar la decesul ei chiar si acest act poate fi atacat in instanta de celelalte rude care ar fi avut si ele un drept la acest apartament.
Daca nu faceti nimic, la decesul bunicii, apartamentul se imparte intre cei doi fii, partea celui decedat o primeste fiica lui,iar cealalta parte o primeste tatal dvs.
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Florentina Mihaela, utilizator
Multumesc ptr.raspuns, deci sa inteleg ca singura varianta ptr.a nu fi atacata in instanta dupa deces este contractul de vanzare-cumparare in timpul vietii.Alta modalitate nu este!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o eventuala mostenire,pls ajutati-ma! oanaboros oanaboros Buna ziua...am o nelamurire si sper ca dvs sa ma puteti ajuta...tatal meu a decedat in urma cu 10 ani,bunica mea din partea tatalui este in viata.Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Act de donatie imobil de la bunica la nepot sookie_gri sookie_gri Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in privinta urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa imi faca act de donatie pentru apartamentul ei pentru ca tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau act vanzare cumparare aliri96 aliri96 Buna seara am si eu o problema. Mama a murit,tata s-a recasatorit sunt casatoriti de 30ani.Mama pe care o am acum are un apartament proprietate personala in ... (vezi toată discuția)