avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangeri false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangeri false

As vrea sa stiu daca cineva depune impotriva ta mai multe plangeri care nu sunt adevarate si pe care nu le poate sustine, ci le face doar pentru a ne face rau, pot acestea sa influienteze intrun proces prin care noi trebuie sa parasim locuinta celui care a depus plangerile? Iar daca vom fi scosi din casa legea e obligata sa ne dea un termen de evacuare avand in vedere ca avem o fetita de 4 luni sau va trebiu sa parasim imediat locuinta dupa terminarea procesului? :-/
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:10, 27 Mai 2008
Daca se fac mai multe plangeri penale neadevarate puteti sa faceti la randul dvs. plangere pentru denunt calomnios.
Nu se influenteaza nici un proces daca sunt plangeri neadevarate si nu au nici o finalitate.
daca plangerile sunt calomnioase, eu va sugerez sa-i cereti daune, in cadrul unei actiuni in pretentii.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Gabriela Mihai, Avocat
În funcţie de soluţionarea acelor plângeri penale, veţi introduce şi dv. plângere pentru denunţ calomnios, dar numai pentru apărarea orgoliului dv., aceasta neavând vreo înrâurire asupra procesului civil.
În instanţa civilă, aceste plângeri nu au nici o valoare atâta timp cât nu s-a început urmărirea penală a dv., acestea putând avea un efect determinant însă în evacuarea dv., dacă vi se va aplica o sancţiune penală ca urmare a acestor plângeri. ;)
ile21 a scris:

As vrea sa stiu daca cineva depune impotriva ta mai multe plangeri care nu sunt adevarate si pe care nu le poate sustine, ci le face doar pentru a ne face rau, pot acestea sa influienteze intrun proces prin care noi trebuie sa parasim locuinta celui care a depus plangerile? Iar daca vom fi scosi din casa legea e obligata sa ne dea un termen de evacuare avand in vedere ca avem o fetita de 4 luni sau va trebiu sa parasim imediat locuinta dupa terminarea procesului? :-/

Legea nu va da niciun termen.Va veni cu executorul judecatoresc dupa proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autor necunoscut...sau autor banuit ? gigelas gigelas Buna seara, O procuroare,a facut o plangere penala - CU AUTOR NECUNOSCUT - sustinand ca a fost amenintata printr-o scrisoare. Totodata,in cuprinsul ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios davo2 davo2 Salut! am avut in trecut niste probleme la institutia care lucrez am fost acuzat de inselaciune, iar, recent, am primit rezolutia de la procurorul de caz - ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios ContSters83761 ContSters83761 buna seara.am o intrebare legata de urmatorul aspect.Daca,inainte sau dupa inceperea procesului una din parti depune o plangere privind denunt calomnios ,care ... (vezi toată discuția)