avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 61/1991 republicata (31.01.2011)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 61/1991 republicata (31.01.2011)

In data de 5.02.2011 am participat la o petrecere in caminul studentesc in care locuiesc. Pe la 23.30 au venit 2 agenti si ne-au luat datele atat mie, cat si celorlalte persoane prezente si ne-au comunicat verbal ca vom lua amenda. Altaieri, 23.02.2011 mi-a venit acasa procesul verbal si scrie cam asa:
In ziua de 05.02.2011 ora 23.30 locul Bucuresti a savarsit urmatoarele:
Susnumitul impreuna cu X,Y,Z ,studenti ce domiciliaza temporar [...] ascultau muzica,cu volum ridicat, ce a determinat tulburarea linistii celorlalte persoane ce domiciliaza in camin.
Faptele comise sunt prevazute de art. 2 pct. 28 din L 61/1991 Rep si art - din - sanctionate de art. 3 pct b din L61/1991 Rep cu amenda de la 200 lei pana la 1000 lei si - puncte penalizare.
Stabilesc AVERTISMENT/AMENDA 300 lei (trei sute) lei.

Din ce am gasit eu pe net in Legea 61/1991 republicata ( aparuta in monitorul oficial nr. 77/ 31.01.2011) nu exista pct 28 in articolul 2, respectiv pct b din articolul 3. Pot sa fac o contestatie pe baza faptului ca fapta pe care am comis-o nu este incadrata corespunzator? Deoarece conform conform noii legi se incadreaza la Art. 3 pct 25, sanctionata de Art. 4 pct b.
Se poate anula amenda datorita acestui fapt?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
VladS, utilizator
Depinde de cand se aplica legea noua.Ce scrie in M.O?
daio73 a scris:

Depinde de cand se aplica legea noua.Ce scrie in M.O?

Nu am vazut sa scrie de cand se aplica legea, dar din ce stiu eu o lege intra in vigoare din momentul in care apare in monitorul oficial, in acest caz 31.01.2011.
da poti face contestatie (atentie la termen 15 zile de la comunicare) in art. 2 alin 28 se face referire la fapte de vagabontaj, prostitutie sau cersetorie. fapta trebuia incadrata la alin 22. (conf legii 61/1991) asa ca indiferent cum inerpreteaza si dupa ce se ia, sanctiunea nu este incadrata corespunzator.
n ziua de 05.02.2011 ora 23.30 locul Bucuresti a savarsit urmatoarele:
Susnumitul impreuna cu X,Y,Z ,studenti ce domiciliaza temporar [...] ascultau muzica,cu volum ridicat, ce a determinat tulburarea linistii celorlalte persoane ce domiciliaza in camin.Faptele comise sunt prevazute de art. 2 pct. 28 din L 61/1991

art. 2 alin 28 se face referire la fapte de vagabontaj, prostitutie sau cersetorie.

HAHAHAHA, v-au prins in flagrant!
De casti ati auzit?

Legea 61/1995
art. 2 paragraful 28)

28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

[ link extern ]

Contestatia pentru neincadrarea corecta legal nu cred ca inlatura responsabilitatea implicit amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 61/1991 - incadrare corecta? popescuadrian popescuadrian am primit amenda pe legea 61/1991, art.2 pct 28. fapta ar fi ca am deranjat vecinii(locuiesc la casa 2 in curte).mai corect cred ca ar fi fost pct 29(28 se ... (vezi toată discuția)
Amendat si incatusat antin antin salut. am primit o amenda de 500 ron pentru asa zisa,,provocare de scandal,, am intrat intrun magazin,in care se afla doar vinzatoarea si o ... (vezi toată discuția)
Parintii responsabili pentru faptele copiilor dennisnic dennisnic In baza carei legi si a carui articol de lege, un politist poate sanctiona prin amenda parintii care isi lasa copii nesupravegeati, copii ce savarsesc fapte ... (vezi toată discuția)