Am un credit la o banca pe care nu l-am achitat luna de luna; creditul a devenit scadent anticipat si datoria mea a preluat-o o firma de recuperari creante. Mi-am gasit un loc de munca si as vrea sa stiu ce procent maxim imi poate lua banca/firma din salar, in mod automat, in cazul in care ma actioneaza in judecata.
Din cate stiu, fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nimeni nu se poate atinge de salar. Am o experienta neplacuta cu alta banca: am ramas fara nici un ban in cont, din banii de salariu. Cred ca e ilegal ce-au facut.
De aceea as dori sa stiu daca salariul poate fi virat direct de catre angajator, in contul bancar al altei persoane.
Va multumesc.
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este simplu: nu se poate sa vi se vireze banii in alt cont. Dovada virarii salariului in cont este extrasul de cont/ ordinul de plata pe care apare numele dumneavoastra, etc.
Cat priveste faptul ca v-au blocat conturile este absolut "corect" pentru ca s-a poprit un cont, nu salariul. In aceasta situatie aveati nevoie de sprijinul unui avocat sau trebuia sa faceti contestatie la executare,etc.
Ati primit doua sfaturi corecte: daca puteti sa va vireze salariul cash, ceea ce inseamna ca nu va vor popri decat 1/3 sau maxim jumatate, iar a doua sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu firma de recuperari si din cate stiu vor opri mai mult de jumatate din salariu.
Incercam sa va ajutam in limita cunostintelor.
Poprire pe salariu
resursesbc
Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu ... (vezi toată discuția)