avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie la banca

Am un credit la o banca pe care nu l-am achitat luna de luna; creditul a devenit scadent anticipat si datoria mea a preluat-o o firma de recuperari creante. Mi-am gasit un loc de munca si as vrea sa stiu ce procent maxim imi poate lua banca/firma din salar, in mod automat, in cazul in care ma actioneaza in judecata.
Din cate stiu, fara o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nimeni nu se poate atinge de salar. Am o experienta neplacuta cu alta banca: am ramas fara nici un ban in cont, din banii de salariu. Cred ca e ilegal ce-au facut.
De aceea as dori sa stiu daca salariul poate fi virat direct de catre angajator, in contul bancar al altei persoane.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 14:09, 28 Februarie 2011
jondoe1 a scris:

da este
poate fi virat si in contul alcuiva in care ai incredere

nu cred.
Multumesc utilizatorilor care mi-au raspuns; speram sa se implice si un profesionist :)
Raspunsul la intrebarea dumneavoastra este simplu: nu se poate sa vi se vireze banii in alt cont. Dovada virarii salariului in cont este extrasul de cont/ ordinul de plata pe care apare numele dumneavoastra, etc.
Cat priveste faptul ca v-au blocat conturile este absolut "corect" pentru ca s-a poprit un cont, nu salariul. In aceasta situatie aveati nevoie de sprijinul unui avocat sau trebuia sa faceti contestatie la executare,etc.
Ati primit doua sfaturi corecte: daca puteti sa va vireze salariul cash, ceea ce inseamna ca nu va vor popri decat 1/3 sau maxim jumatate, iar a doua sa incercati sa ajungeti la o intelegere cu firma de recuperari si din cate stiu vor opri mai mult de jumatate din salariu.
Incercam sa va ajutam in limita cunostintelor.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
blueblue, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca banca sa imi opreasca tot salariul? caliopia87 caliopia87 Ieri cand mi-a intrat salariul m-am dus la bancomat sa scot banii si m-am trezit cu 0 lei.Am intrat in sucursala si mi-a zis ca din cauza ca inregistrez un ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu resursesbc resursesbc Angajatorul meu a primit o hotarare judecatoreasca prin care s-a dispus poprirea pe veniturile mele salariale. As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa fiu ... (vezi toată discuția)
Se poate opri salariul in intregime? flooderonline flooderonline Am 2 executari pe salariu una pusa de angajator si una pusa pe conturile bancare. Ideea este ca de aproape 3 luni nu am mai platit la un credit si un card de ... (vezi toată discuția)