avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

executare judecatoreasca

matusa mea a avut o fiica , care a decedat. fiica a avut mai multe proprietati, care s-au impartit mamei celor 3 frati ai sai. matusa a luat cu act de vanzare cumparare de la fiica ramasa in viata un apartament. intre timp a luat si o suma de bani, pe baza unui act notarial, in care scria ca daca nu inapoiaza banii la data stabilita , fiica are drept de executare. matusa mea este in Italia, are niste probleme medicale( initial a plecat sa munceasca, dar au aparut niste probleme medicale), termenul a trecut vreau sa stiu daca se poate face executarea in lipsa ei? ea a aflat de toate astea dec la o veacina, care spune ca a venit un executor sa faca evaluarea. poate intra cineva in casa fara ea?
Cel mai recent răspuns: dana canaziru , utilizator 13:12, 26 Februarie 2011
Fica care are dreptul de a cere executarea silita a cui fica este? a lui matusa ta?...
Privind executarea silita. Executorul judecatoresc trebuia sa faca o Somatie de plata si sa investeastca cu titlul executor actul notarial daca prevede asa ceva. Si daca in termenul de 15 zile de la emiterea somatiei debitorul nu cantesta sau nu achita obligatia si nu-l contacteaza pe executor sa stabileasca mobul de achitare al obligatiei se trece la "executarea silita directa", prin punerea de sechestrului, chiar daca nu este nimeni acasa.(!!!!!) Asta este situatia in astfel de cazuri.:sorry::((
da, este fiica matusii. Dar daca ea nu a luat la cunostinta, adica daca nu a semnat nicio citatie sau nicio notificare privind executarea, nefiind in tara, se mai poate face totusi executarea?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzul de fals in somatia de executare silita, este legal? savysb savysb Uzul de fals in somatia de executare silita, este legal? Pe scurt: in urma unui dosar de executare care a ramas nelucrat din 2014, executorul a inceput ... (vezi toată discuția)
Executare silita mobiliara geogel.iordan geogel.iordan as vrea sa aflu mai multe despre executarea silita mobiliara. (vezi toată discuția)
Procedura executare silita - titlu executoriu popescu_escu popescu_escu In urma unei sentinte definitive, impreuna cu o alta persoana avem de achitat catre o societate comerciala suma de 35.000 de lei fiecare. Acum 3 zile am ... (vezi toată discuția)