avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

buna ziua ,
Am si eu o dilema in legatura cu contractul de munca pe care-l am in prezent. Firma la care sunt angajata mi-a facut pe langa contractul de munca si un act aditional in care imi impune ca daca plec sa platesc o anumita suma , pentru ca am fost la cursuri organizate si suportate de ei 14 zile in momentul angajarii , are voie sa ma oblige sa semnez acest contract ? in codul muncii se specifica faptul ca se poate, daca angajatorul m-a trimis la cursuri pe banii lui o perioada de 60 de zile. Si inca o "durere", luna aceasta mi-a retinut din salariu o suma destul de mare ca si penalizare atat mie cat si celorlalti colegi indiferent de functia lor fara sa ni se dea o explicatie, o comunicare, o decizie ceva , pur si simplu fara sa stim motivul, In afara de asta nici pana acum ( sunt angajat de 3 luni) nu am primit fisa postului ca sa stiu exact ce indatoriri#-o am.Ce pot sa fac ?? Pur si simplu pentru faptul ca au facut acel contract aditional isi bat joc de noi atat in ce priveste salariile cat si ca timp de munca.
Multumesc anticipat pentru solutii #-o

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 26 Februarie 2011
Pentru neregulile savarsite de catre angajator in legatura cu relatiile de munca va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza isi are sediul angajatorul.

Retinerea unei sume de bani din salariu, fara a avea o hotarare judecatoreasca irevocabila, este un abuz din partea angajatorului. Impotriva acestei decizii de retinere va puteti adresa si instantei de judecata, in afara faptului ca puteti sesiza in acelasi timp si ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere 50 % din salariu . este posibil? valentin_cristian valentin_cristian Conform CIM incheiat de mine cu angajatorul in data de 01.05.2008 trebuie sa primesc lunar o suma de bani mentionata in contract . CIM este unul standard, nu ... (vezi toată discuția)
Este normal ca în contractul de munca salariul sa fie 3000 lei ... Lara34 Lara34 Este normal ca în contractul de munca salariul sa fie 3000 lei brut iar pe fluturașul de salariu,salariul sa apară cu suma de 4300 lei brut ? (vezi toată discuția)
Plata cursuri formare profesionala andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Situatie la care as dori raspuns se prezinta in felul urmator. In data de 10.06.2016 prin referat am solicitat angajatorului incetarea cim cu ... (vezi toată discuția)