avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum oblig autorul sau administratorul unui forum sa ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum oblig autorul sau administratorul unui forum sa scoata colajul facut cu fotografiile care ma reprezinta?

Problema mea e urmatoarea: sunt membra pe un forum. In trimp m-am imprietenit cu unii useri de acolo si evident am schimbat si poze. Le-am dat lor personal nu le-am pus eu pe forum. De 2 saptamani cineva de pe forum a facut niste clipuri foarte urate in care foloseste pozele mele si ma face in toate felurile in clipurile respective: curva, prostituata, proasta etc. L-am rugat sa scoata clipurile de pe net, dar nu am avut cu cine ma intelege. Pozele mele nu sunt indecente, dar ma deranjeaza pt ca sunt si cunoscuti din viata de zi cu zi care intra acolo si vad clipurile respective in care sunt jignita.

Ma pot adresa procuraturii pt asa ceva? Va rog ajutati-ma. Cred ca este imposibil cineva sa isi bata joc de altcineva asa si sa nu i se intample nimic.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:20, 3 Martie 2011
Da ,,cred ca puteti sa va adresati impotriva faptuitorului cu invinuit necunoscut. Si organele de cercetare si urmarire penala le va descoperi, sa zicem dupa adresele de email si de unde se difuzeaza acele vidioclipuri.
Eu va doresc sa succes ...
Normele de incriminare ale calomniei si insultei nu sunt in vigoare, conform RIL 8/2010 de la ICCJ, prin urmare nu aveti ce rezolva cu plangerea penala, se va da NUP.
Daca in schimb printez o hartie ca fiind un raspuns de la situl unde pune clipurile catre procuratura ca sa il sperii pot fi eu acuzata de ceva de genul fals sau uz de fals? Doar o printez si o scanez si o pun sa o vada ca sa ii fie frica sa scoata clipurile?
Multumesc
Mai bine va adresati adminsitratorului forumului in cauza si ii cereti sa inlature clipurile respectiva, cu mentiunea ca va veti adresa justitiei in cazul in care nu o face. Acela este raspunzator pt continutul de pe forum si foarte probabil vor lua masuri.
De acord cu dl. Dinu. Administratorii de acolo sunt cei mai in masura sa rezolve cel mai usor aceasta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate pedepsi / chema in judecata o persoana care te insulta CYBORG CYBORG Buna ziua! 1. Am citit pe Internet, puteti verifica: \\" INSULTA şi CALOMNIA sancţionate cu închisoarea Știri April 30, 2013 34 Comentarii ... (vezi toată discuția)
Se poate printa un topic intreg? mugurelu mugurelu Adresez aceasta intrebare pentru ca sunt topicuri foarte interesante, cu informatii pe care as dori sa mai imi arunc un ochi din cand in cand, si as prefera sa ... (vezi toată discuția)
Reprezinta furt de identitate? gmancila gmancila Sunt intr-o dilema si nu stiu cum sa procedez, care este procedura legala privind \\" furtul de identitate\\", asa am clasificat eu cele inamplate. Am sa va ... (vezi toată discuția)