buna ziua! am luat prenatal pentru primul copil timp de 2 ani de zile iar imediat dupa aceeea am lucrat inca 6 luni iar acum sotia a nascut un al doilea copilas as vrea sa stiu cum se calculeaza prenatalul pentru al doilea copil pe o perioada de 1 si pe o perioada de 2 ani? sau cat am dreptu?1an?2ani?iar daca iau si prenatal si ma intorc la munca ce beneficii am?dupa noile legi?
Nu ati fost in prenatal, ati fost in concediu crestere copil (tatal nu poate lua nici prenatal, nici postnatal, numai mama).
Ca sa intrati din nou in concediu crestere copil se iau in calcul cele 6 luni lucrate + 6 luni din timpul concediului de crestere copil (OUG 111/2010, art.2 (5) g)).
Optiunea este a dvoastra in privinta duratei concediului, adica pentru un an sau doi (tot la art 2 din OUG 111/2010 gasiti)
1. Indiferent pentru ce varianta veti opta (1 an sau 2 ani) indemnizatia pentru CCC se calculeaza la fel (75% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 3.400 lei pentru varianta de 1 an sau 1.200 lei pentru varianta cu 2 anhi.
2. Daca optati pentru varianta cu 1 an si inainte sa implineasca copilul 1 an va reluati activitatea veti primi lunar un stimulent de insertie de 500 lei pana ce copilul implineste 2 ani.