avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia poate fi contestata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia poate fi contestata?

Provin din prima casatorie a mamei care, a mai facut un copil cu actualul sot. Parintii ne-au donat casa, pentru a beneficia in mod egal de ea dupa moartea lor. As dori sa stiu daca dupa moartea lor, fratele meu poate contesta donatia
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 21:24, 26 Februarie 2011
Daca mama D-voastra nu lasa in urma decesului suficiente bunuri a caror valoarre sa asigure rezerva succesorala a fratelui vitreg, acesta poate cere ca jumatate din Valoarea casei donata de parintii D-voastra sa se ia in calcul la masa succesorala, aceasta putand fi redusa proportional cu valoarea care ii incalca lui rezerva.
Cu alte cuvinte, fratele poate cere in anumite conditii reductiunea donatiei, daca aceasta este excesiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doar un copil are dreptul la mostenire? emilia_07 emilia_07 Eu stau in aceeasi casa cu parintii mei, cu sotul meu si 2 copii. Fiecare are baie, bucatarie, 2 camere , iar parintii mei au in plus fata de noi o bucatarie. ... (vezi toată discuția)
Atac act de donatie sillymilly sillymilly Buna tuturor, as avea si eu o intrebare. Mama mea a scris un apartament pe fratele meu vitreg acum 1-2 ani sau poate chiar mai mult prin act de donatie (dupa ... (vezi toată discuția)
Buna seara am o intrebare in legatura cu un act de donatie Andrei2426 Andrei2426 Buna seara am o intrebare in legatura cu un act de donatie eu am primit casa si fratele meu a primit un teren poate ataca donatia dupa moartea parintilor sau ... (vezi toată discuția)