avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna dimineata.Va rog sa imi raspundeti si mie la intrebare si va multumesc.
Am actul de mostenitor in urma decesului unuia dintre parinti(tata). Prin acest act ii revine fiecaruia dintre noi o cota parte din imobil.
in acest caz, ma numesc proprietar pe acea parte mostenita sau tot mama ramane proprietarul de drept si in anumite situatii trebuie sa cer acordul ei de domiciliu?
va multumesc
magdutaa
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 17:40, 28 Februarie 2012
Suntei proprietar in indiviziune pe acea cota parte ideala.Cu domiciliul este altceva, daca mama ramine proprietar exclusiv si dv. aveti alt domiciliu atunmci se pune problema luarii dv. in spatiu
depinde de varsta mamei si de succesiunea in sine, exista iesirea din indiviziune si atunci sunteti cooproprietari cu restul mesei succesorale dar asta dupa dezbaterea succesiuni, puteti avea domiciliul pe accea cota indiviza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunicul - mama decedata SEY&SER SEY&SER bunicul si bunica au primit un impbil cu contract de v-c de la parintii bunicului cu clauza de a avea grija de ai si de a-i inmormanta, acestia decedeaza ... (vezi toată discuția)
Cota legala a sotului supravietuitor andreiyy andreiyy suntem 3 copii si mama, vrem sa facem succesiunea dar vrem sa stim care este cota ptr fiecara dintre noi. facem succesiunea dupa tatal nostru. cat ii revine ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei proprietati cristianadela cristianadela eu impreuna cu 2 frati si mama am mostenit un teren cu casa de la tatal nostru. Acum fratii mei si mama vor sa vanda partea lor , eu nu sunt de acord sa ... (vezi toată discuția)