avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua - certificat de nastere duplicat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua - certificat de nastere duplicat

am si eu o nedumerire.
am avut mica problema cu certificatul de nastere si as vrea sa stiu cum se poate afla daca exista alt certificat de nastere emis in cazul meu.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 18:30, 27 Februarie 2011
Va adresati Oficiului de Stare Civila din localitatea unde v-ati nascut. Solicitati date despre istoricul eliberarii duplicatelor.
problema este ca eu nu mai stau in orasul in care mam nascut.
problema mea este ca la varsta de 2 jumate am fost infiata si ma gandesc ca mi sa intocmit alt certificat de nastere.intrebarea mea este: cum pot afla date despre familia mea naturala?adica vechiul nume,cnp,si toate celelalte?
va rog cine stie procedurile ma poate ajuta!!!!!
Nu aveti alta solutie decat sa faceti urmatorii pasi :
1. Va adresati oficiului de stare civila unde a fost inregistrata nasterea dvs.
2. tot de acolo puteti obtine datele despre parintii naturali .

solicitati date despre istoricul certificatelor de nastere eliberate . CNP-ul l-ati obtinut dupa 1990 , de la Evidenta Populatiei din localitatea unde ati avut ultimul buletin (dupa 1990) , asa ca nu va luati dupa acest lucru. Cel mai bine adresati-va Oficiului de Stare Civila de unde v-ati nascut. O puteti face si prin instanta, daca va loviti de vreun refuz.
multumesc frumos pentru informatii dar inca un lucru: la care oficiu ma prezint?ca nu stiu decat oficiul care mi a eliberat al 2 lea certificat de nastere.de primul nu stiu nimik,nici macar in ce oras a fost eliberat.
Pe cartea dvs. de identitate , certificatul dvs. de nastere se mentioneaza la rubrica : locul nasterii ...LOCALITATEA XXX , ei ... adresati-va Oficiului de Stare Civila care arondeaza localitatea respectiva .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma urgent: prietena mea doreste sa-si gaseasca parintii naturali stanbogdan23 stanbogdan23 Am o prietena care este disperata. A fost infiata de mica si nu isi cunoaste parinti , si doreste cu disperara se isi gaseasca parinti naturali. Stie doar in ... (vezi toată discuția)
Gresita ziua nasterii ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati,cu niste sfaturi pentru a rezolva urmatoarea situatie: In urma schimbarii certificatului de nastere(avea unele ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie locuri de nastere diferite in buletine Alexandrurusu Alexandrurusu Buna ziua, Alex este numele meu si sper sa obtin pe acesta cale anumite explicatii de natura juridica. Povestea mea este in felul urmator: parintii mei ... (vezi toată discuția)