avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie falsa - fisc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie falsa - fisc

As dori daca ma puteti ajuta in urmatoarul caz:
- am inchiriat un apartament in iarna anului trecut
- contractul de inchiriere a aparut din partea proprietarilor abea in fabruarie anul acesta (la aprox. 4 luni dupa inchiriere, in ciuda solicitarii unui contract, in primul rand pentru viza de resedinta).
- in momentul in care proprietarii mi-au prezentat contractul (un contract practic cu nici un articol: obligatii, drepturi, etc.) am vazut ca suma declarata este de 150 RON (iar suma care mi a fost solicitata este de 250 Euro). Am propus un alt contract (obtinut de la un avocat) si am solicitat declararea sumei reale, proprietarii refuzand, spunandu-mi ca daca nu mi convine pot sa plec si imi lasa lucrurile la usa. Unde as fi putut sa plec in luna februarie, "pe nepusa masa", iarna, student fiind in primul an. Am semnat contractul si am sperat ca totul va fi bine).
- luna aceasta am decis sa renunt la prezentul contract si sa incerc pe timpul verii, pana la toamna, sa-mi gasesc alta varianta.
- proprietarii au inceput cu amenintari, ca ma scot afara in ziua urmatoare daca nu le dau inca 250 Euro ca garantie pentru cheltuielile ce vor urma (intretinerea fiind decalata cu doua luni), urmand sa plateasca din acestia ei cheltuielile, si daca va mai ramane ceva sa-mi returneze "cand ne vom intalni". Nu am acceptat acest lucru, avand in vedere ca intretinerea pe luna nu vine mai mult de 100 RON (pentru doua luni, aprox. 200 RON), lumina, nu mai mult de 25-30 RON pe luna (pe doua luni aprox. 60 RON), iar gazul nu-l folosesc, factura venind de doar 2 RON pe luna. Asta ar insemna un total de aprox. 265 RON pe care am fost dispus sa ii las ca "garantie" pe cheltuielile ce vor veni. Proprietarii nu au fost de acord si continua presiunile si amenintarile. Nu-mi miroase a bine si nu stiu ce pot face.
- In plus, proprietarii cauta nod in papura, pentru a scoate cat de poate de mult de pe urma mea, punandu-mi in spate fiecare "zgarietura" care i se pare ca pe perete sau pe chiuveta nu era, iar acum exista.
Astept o sugestie din partea dvoastra.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexoiu , utilizator 15:35, 20 Mai 2008
Stai linistit, nu au ce sa-ti faca.
Singurii care sunt in culpa sunt chiar ei.
Daca te mai ameninta, spune-le ca-i reclami la Finante ca au inregistrat contractul de inchiriere cu o suma mult mai mica, decat cea reala, ceea ce cam miroase a evaziune fiscala.
Nu ceda presiunilor si nu lasa nici un ban garantie, plateste-le banii doar dupa ce iti aduc facturile.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Va multumesc mult pentru raspuns. M-am mai linistit.
Eu... sunt mai rea...
I-as notifica sa nu ma deranjeze, caci in acest mod incalca acel contract incheiat intre noi.
Le-as vira banii intr-un cont sau prin mandat postal, ca sa am dovada. Apropo, as plati numai 150 de lei chirie lunara, sigur. Daca asa au dorit...
Le-as arata ca pana atunci mi-au cerut 250 de euro, suma pentru care nu mi-au dat chitanta, ceea ce inseamna evaziune fiscala.
In aceste conditii, i-as convoca la o intalnire sa rezolvam situatia cu chitanta, precum si sa vedem cum imi inapoiaza diferenta de bani intre 250 de euro platiti si 150 de lei chiria datorata. Altfel, pe langa evaziune, ar fi si o inselaciune...
:D
Multa bafta!
Ei nu au ce sa va faca, insa dv. aveti. Asta sa intelegeti si sa-i faceti si pe ei sa inteleaga.
Multumesc pentru sugestii si chiar le voi lua in considerare. Toata stima, si imi voi permite sa va mai deranjez in cazul in care vor mai aparea alte probleme. Zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care chiriasul nu are contract incheiat cu proprietarul la administratie, el (chiriasul) este obligat la plata utilitatilor daca pleaca? IulianaA IulianaA Buna seara, Ma aflu intr-o situatie inedita...cel putin pentru mine, pana in momentul de fata. Anul asta in martie ne-am mutat undeva cu chirie de 200 ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie in urma inchirierii unui apartament ancacocota ancacocota Buna ziua! As dori si eu niste sfaturi in legatura cu o situatie foarte neplacuta prin care trec. Sper ca este la rubrica corecta si sa nu ... (vezi toată discuția)
Probleme cu proprietarul apartamentului unde am stat in chirie- imi cere mai multi bani fata de ceea ce ii datorez. DanielaZugravita DanielaZugravita Problema mea este urmatoarea. Am hotarat sa plec din apartamentul in care stateam cu chirie, am vb cu proprietarii, totul parea sa fie in regula. Ne-am ... (vezi toată discuția)