antipot a scris:
Pai atunci cum se afla daca banii primiti prin PayPal sunt din vanzari sau altceva ca sa imi poata lua impozit?, pentru ca prin PayPal, cand trec banii in cont nu spune asa ceva.
E responsabilitatea dvs sa declarati veniturile profesionale, indiferent de unde provin. Apoi, dvs trebuie sa emiteti factura pentru suma respectiva, care se inregistreaza, iar daca cealalta parte e o PJ, va inregistra si ea factura. Un control la persoana respectiva incrucisat cu unul la dvs v-ar putea atrage direct sancituni penale pentru evaziune fiscala daca nu procedati legal de la bun inceput. Nici nu mai spun ca orice client nesatisfacut sau "prieten binevoitor" poate face o sesizare in acest sens.
Si ce s-ar putea intampla, daca totusi as vinde prin curier sau posta-ramburs fara firma sau PFA ?
Infractiunea de evaziune fiscala, cu consecintele de rigoare.
Si cum ajung PFA ? Ce conditii trebuie sa indeplinesc, etc. ?
Nu multe.
[ link extern ]
Iar daca ajung PFA si nu fac profit, presupun ca taxe sau impozit nu trebuie sa platesc ?
Daca nu aveti "profit" nu platiti nimic. Am pus ghilimele pentru ca se numeste tot venit, dar net.
Cum pot altii sa vanda fara sa aibe firma sau fara sa fie PFA ?
Tot asa cum unii pot fura. Adica ilegal.
Iar daca produsul are 2 autori, amandoi trebuie sa fie PFA ?
In caz ca e vandut doar de 1 persoana.
Nu, dar cel care vinde trebuie sa aiba acest drept conferit si de celalalt autor.
Ce implicatii ar avea Protectia Consumatorului pentru un DVD vandut online, in caz ca sunt PFA? Trebuie sa emit garantii sau ceva? Sadisfacere garantata pentru DVD sau banii inapoi ?
Depinde ce contine dvd-ul. Trebuie sa garantati functionarea programului respectiv (banuiesc ca de asta e vorba), dar nu stiu sa existe detalieri in legislatia romana despre asta. De exemplu la programele legislative furnizorul nu isi asuma raspunderea pentru prejudicii cauzate de actualizarea necorespunzatoare sau greselile din textul actelor normative.