buna seara/dimineata. situatia care ma framanta de cateva zile incoace este urmatoarea. tatal meu decedat anul trecut inaintase in timpul vietii mai multe cereri de retrocedare a unor terenuri care au apartinut bunicului sau intr-o comuna din judetul dambovita. dupa moartea tatalui meu mi s-au retrocedat suspect de repede 2 terenuri, unul de 0.8ha si unul de 8ha. terenul mai mic se afla in zona in care ceruse tatal meu dar cel mai mare este la vreo 20km de comuna, mai aproape de pitesti decat de bucuresti. in momentul in care am primit terenul mai mic am cerut sa il vad, stiind ca am dreptul de a-l refuza. mi s-a zis ca trebuie sa mearga cineva cu mine si nu are cine dar ca totul este in regula si nu am de ce sa nu-l accept. la primirea celui de-al doilea teren am refuzat din nou sa il primesc fiind prea departe de locul in care familia mea a avut initial proprietati. domnul inginer de la primaria comunei respective mi-a zis ca nu are cum sa-mi dea in alta parte insa ca pot incerca sa il schimb dar trebuie sa-l primesc mai intai, caci asa este legea si apoi sa fac cerere de schimbare. intre timp altcineva de la primarie mi-a dat de gandit, vazand actul de proprietate pe terenul de 0,8ha si zicand "ah, pai n-aveti ce sa faceti cu asta". se pare ca terenul nu este nici macar arabil ci se afla langa un rau, iar solul este nepotrivit pt orice fel de cultura sau constructie. ce pot face eu in legatura cu cei de la primarie care refuza sa-mi arate un plan zonal, refuza sa-mi dea coordonatele terenurilor si imi pun actele de proprietate in brate fara sa-mi dea dreptul de a refuza terenurile retrocedate in alte zone decat in cele in care am avut initial proprietati?
Impotriva unui asemenea refuz va puteti adresa Comisei Judetene de fond funciar Dimbovita, si in cazul in care si aceasta refuza, in termen de 30 de zile, instantei de judecata.
Initial faceti o cerere srcisa Primariei in legatura cu aspectele aratate de dv si apoi urmati calea indicata.