avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit obligatoriu pt chirii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit obligatoriu pt chirii

Buna ziua!
Exista lege pentru declararea obligatorie a venitului din chirii? Ce se poate intampla daca ai 2-3 apartamente inchiriate si niciun contract inregistrat? Se pedepseste cumva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mikidutza20 , utilizator 13:02, 1 Martie 2011
Legea este Codul fiscal. Daca ai inchiriate apartemente si nu declari contractele savarsesti infractiunea de evaziune fiscala.
Si aceasta infractiune cum poate fi sesizata?
Printr-o simpla sesizare organului fiscal- ce tine de domiciliul fiscal al propritarului- sau organelor de politie de pe raza careia se afla imobilul.
Insa trebuie sa va ganditi si la eventualele consecinte juridice negative ce pot fi indreptate impotriva dvs. in situatia in care cele sesizate nu corespund realitatii.
In cazul in care se dovedeste ca sesizarea nu se confirma riscati sa fiti cercetat pentru denuntare calomnioasa , faapta care se pedepseste de codul penal.
Deci atentie mare!
Dar in cazul sesizarii din oficiu? Ce presupune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament pe firma inchiriat andrea_roxxy andrea_roxxy Buna ziua, Nu stiu cat de sugestiv este titlul, dar am si eu o intrebare. Ce se intampla daca o persoana are declarat pe firma un apartament, dar este este ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios estrela2126 estrela2126 Actiunea penala pentru infractiunea de denuntare calomnioasa se pune in miscare din oficiu????#-o (vezi toată discuția)
C a l o m n i a Blasim Blasim Care mai este situatia infractiunii de calomnie ? Pt ca, fara suparare, nu mai am rabdare sa caut pe net raspunsuri. (vezi toată discuția)