avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu o locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu o locuinta

Buna ziua.
De ceva timp, se aud vesti proaste pe la mine la serviciu, iar eu am luat un credit acum 1 an la o banca la care am platit ratele in mod regulat, dar nu stiu ce se mai poate intampla pe viitor. As vrea sa las copiilor apartamentul meu proprietate personala, care nu este supus niciunei restrictii bancare sau de alta natura.
Care ar fi modalitatea ideala prin care as putea lasa copiilor acest apartament, astfel incat sa nu poata fi atacata pe parcurs de banca la care am credit, in eventualitatea in care nu as mai putea plati ratele, ca urmare a disponibilizarii mele (sa spunem). Ma refer la o lege de care am auzit precum Contractul de vanzare-cumparare al proprietatii poate fi atacat prin actiunea revocatorie de catre banca.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:46, 28 Februarie 2011
Formele de transmitere a dreptului de proprietate intre vii sunt donatia sau contractul de vanzare-cumparare, in cazul dvoastra, ambele sunt susceptibile de a fi atacate!
Dar daca imobilul nu este ipotecat, puteti opera transferul dreptului de proprietate, si apoi sa va luptati cu banca, in caz ca demareaza o procedura de executare,
Totusi tind sa cred ca banca se la limita la poprirea pe salariu.
Multumesc pentru raspunsul rapid. Referitor la acea poprire pe salariu, ar fi o problema. Daca voi fi disponibilizat, nu stiu cand va mai putea pune banca poprire pe venit, de aceea apare ingrijorarea mea legata de apartament.
Alta intrebare:
Dupa cat timp de la vanzarea proprietatii mai poate face banca actiune revocatorie?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
gabicartog, utilizator
pentru admisibilitatea unei actiuni revocatorii trebuie îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii: actul atacat sa fi creat creditorului un prejudiciu, debitorul sa fie rea-credinta, stiind de rezultatul pagubitor al actului sau fata de creditor, creditorul sa aiba o creanta certa, lichida si exigibila si, în principiu, anterioara actului atacat, iar în situatia în care s-a încheiat un act cu titlu oneros, sa existe complicitatea la frauda a tertului dobânditor.
termenul de prescriptie pt o actiune revocatorie e de 3 ani, termen care curge de la data la care reclamantul a cunoscut de existenta actului atacat,.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bancara cris_deo cris_deo Buna ziua . Am luat un credit de nevoi personale de la banca [20500 lei] anul trecut iar intre timp am primit de la un prieten care imi era apropiat din ... (vezi toată discuția)
Drepuirle minorului pot fi atacate? luciffere luciffere Daca pe numele copilului meu se face un act de vanzare/cumparare a unui imobil, copilul intrand in posesia bunului imobil, bancile pota ataca actul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credite? Anghel Liviu Anghel Liviu Am doua credite pe nevoi personale la doua banci de 20 de mii de euro pe 10 ani.Am platit timp de trei ani jumate,dar acum nu mai pot plati ptr ca nu mai am ... (vezi toată discuția)