avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi s-au luat bani din salariu...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi s-au luat bani din salariu...

Sunt agent de vanzari la o firma, iar luna aceasta mi s-au oprit bani din salariu pentru ca una din firmele de care ma ocup are doua facturi restante la noi. S-a facut o noua livrare de marfa la aceasta firma , iar sefii mei s-au suparat si mi-au oprit mie banii pentru aceasta factura. Este normal sa se intample asa ceva? Ce as putea sa fac ca sa-mi recuperez banii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 11:18, 28 Februarie 2011
Orice retinere din salariu se poate face doar in baza unui titlu executoriu, ceea ce nu exista in cazul dumneavoastra.
Daca aveti dovezi va puteti adresa ITM sau instantei.
Nicio retinere din salariu nu se poate efectua fara a exista un titlu executoriu. Daca societatea considera ca prin activitatea dumneavoastra ati prejudiciat in vreun fel societatea, trebuia sa va actioneze in instanta pentru repararea eventualului prejudiciu. Aveti posibilitatea sa va adresati instantei solicitand obligarea societatii la returnarea sumelor retinute ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere garantie materiala consituita prin contract de garantie C_CRISTINA C_CRISTINA Cum trebuie sa procedez legal, pentru a retine garantia materiala a unui salariat, fara a avea ulterior probleme. In speta, salariatul a fost Director de ... (vezi toată discuția)
Oprire din salariu Ovidiu_Ilie Ovidiu_Ilie Lucrez pentru o firma de distributie ca si comisinar. Am livrat marfa unei firme si nu mai pot recupera acest sold, care era asigurat la Coface Romania. Firma ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu gruiacatalin gruiacatalin Buna ziua , Am si eu o nelamurire ... lucrez la o societate din Ialomita de 6 ani , si abia acum am aflat ca in anul 2008 , mi-au oprit aproape tot salariul ... (vezi toată discuția)