avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oprire din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oprire din salariu

Lucrez pentru o firma de distributie ca si comisinar. Am livrat marfa unei firme si nu mai pot recupera acest sold, care era asigurat la Coface Romania. Firma pentru care lucrez a recuperat banii din asigurare, insa de doua luni a inceput sa-mi opreasca si mie o treime din salariu pentru acel sold. Mentionez ca nu exista nicio hotarare judecatoreasca care sa prevada ca am adus un prejudiciu firmei la care lucrez si care sa arate ca eu trebuie sa platesc acel sold. Cu clientul la care am livrat marfa respectiva firma avea contract comercial si ca garantie bilet la ordin avalizat. Pot sa dau firma in judecata ca sa-mi recuperez banii, pot sa cer daune pentru ca mi s-au oprit bani ilegal?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:16, 25 Iunie 2015
Oprirea banilor este cel mai probabil ilegala, in primul rand puteti face o sesizare la itm, apoi daca nu se rezolva (dar se va rezolva) introduceti actiune in instanta.
Ovidiu_Ilie a scris:

... Pot sa dau firma in judecata ca sa-mi recuperez banii, pot sa cer daune pentru ca mi s-au oprit bani ilegal?


Puteti sa actionati societatea in judecata.

ITM-ul nu are nici cum sa-l sanctioneze pe angajator pentru ceea ce a facut , dar nici sa-l obliga sa va restituie sumele retinute fara existenta unui titlu executoriu.
da, dar ITM poate sa mai gaseasca si alte problemute pe care societatea sigur le are. Asta pentru ca merita! Doar in baza unei hotarari judecatoresti poate sa va faca aceste retineri sau prin acordul partilor, dar nu cred ca este cazul.
madalinatone a scris:

da, dar ITM poate sa mai gaseasca si alte problemute pe care societatea sigur le are. Asta pentru ca merita!

Sigur ca da, este o apreciere corecta. Eu v-as propune insa ca inainte sa faceti sesizarea la ITM, sa trimiteti o notificare angajatorului (asa este normal si elegant) in care sa il informati asupra ilegalitatii masurilor dispuse, si doar in subsidiar sa ii amintiti ca va veti adresa ITMului si cred ca problema dvs. se va rezolva urgent. Opinia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia andreiandrei2 andreiandrei2 directorul firmei ca eu nu m-am prezentat.Am stat de vb cu juristul firmei si mi-a sugerat sa fac o cerere prin cBuna seara,am o mare nelamurire in ce priveste ... (vezi toată discuția)
Riscurile administratorului savyandrei savyandrei Buna ziua , Am nevoie de consultanta intr-o problema foarte delicata . Sunt administrator si unic asociat al unei firme de distributie pusa pe picioare de ... (vezi toată discuția)
Oprire bani combustibil Dragos1989 Dragos1989 Buna seara! Lucrez la o firma care se ocupa cu piese auto, ca agent livrator. Merg cu masina firmei, doar in timpul programului si doar pentru a livra ... (vezi toată discuția)