Buna ziua,
As vrea sa fac o donatie catre cineva care nu ar accepta asta dar nu stiu cum sa fac legal.Adica am o proprietate si doresc sa devina proprietatea altcuiva si sa o donez fara ca el sa fie de fata la notar sa semneze de primire. Se poate face asta?
Nu e nimic la mijloc doar o metoda de recunostinta din partea mea catre el. Va rog un raspuns urgent.
Multumesc
Este nevoie de acceptul expres al donatarului, in forma prevazuta de lege, adica forma autentica in cazul in care donarea unei proprieteti imobiliare trebuie sa imbrace forma autentica.
...puteti sa-i faceti o oferta de donatie insa donatarul/beneficiarul nu va dobandi proprietatea decat in momentul in care accepta donatia printr-un act separat si ulterior ofertei si cu conditia notificarii dvs,insa daca decedati inainte ca el sa accepte donatia bunul nu mai intra in patrimoniul sau ci se mosteneste de mostenitorii dvs nimeni nu poate fi obligat sa accepta o donatie=sa devina proprietar intrucat acest lucru incumba pe lana drepturi si obligatii(impozite, taxe etc)...masi puteti sa-i faceti un testament de care sa afle abia la decesul dvs data de la care se poate prezenta la notar in vedrea acceptarii acestuia insa de principiu nu putei gratifica pe cineva fara dorinta sa...
Donatie masina
dandumi
Buna ziua,
Unchiul meu vrea sa-mi doneze masina recent cumparata.Ce pasi trebuie sa urmez si cine mai trebuie sa fie de acord cu donatia?
Precizez ca este la ... (vezi toată discuția)