Buna ziua. Se ia una bucata "fraier", adica eu, in vara 2010. Contactez un "administrator" al unei firme care sa-mi izoleze peretii exteriori ai locuintei. Achit avans in valoare de 1800 lei din totalul de 2500 lei (stiu, stiu ca nu trebuia sa achit atat, v-am spus ca am fost "fraier") pentru care mi se elibereaza o chitanta si o factura si mi se promite ca in max. 20 zile incepe lucrarile (fara a incheia un contract scris in acest sens...). Bineinteles, omul nu onoreaza comanda, nu-mi da nici banii inapoi pe motiv ca nu mai are. Am facut plangere O.P.C. si la politie. Au trecut 5 luni si nu am primit nici un raspuns. Politia mi-a zis ca l-au audiat,acesta recunoaste fapta insa nu-l poate urmari penal intrucat aceasta fapta nu este inselaciune conform Cod penal ci "nerespectare contract" (care contract? nu am incheiat niciun contract scris). Inchei, intrebandu-va daca fapta acestui escroc este pedepsita de CODUL PENAL ? Sigur, il voi actiona in judecata pe individ, pentru recuperarea daunei, insa va intreb, nu cumva politia, ca sa nu se mai "lege la cap" a incheiat repede cazul spunandu-mi ca nu este o fapta penala?
In codul penal la art. 215 alin.3 este prevazuta si inselaciunea in conventii, contracte .invocati acest articol si solicitati trimiterea in judecata penala sau administrarea unei amenzi penale ,fapta fiind savarsita cu intentie .In civil nu aveti sanse pt. ca nu aveti chitanta sub semnatuira privata .Politistul ar putea sa va ajute cu acest lucru. Sa-l cheme sa va dea un inscris in care sa recunoasca imprumutul "si sa stabiliti un termen de restituire , pentru ca ulterior sa-l puteti actiona in civil.
Antecontract
sexu
un intermediar are voie sa incheie un antecontract in care el este vinzator cand de fapt el doar intermediaza ? tranzactia .E legal sa ceara arvuna ? Acest ... (vezi toată discuția)