salut
sunt daniel din bucuresti si in urma a mai multor certuri sotia mi-a zis ca baga divort
avem un copil impreuna si este insarcinata in luna a 5-a
ea mentioneaza ca-mi v-a lua copilul in varsta de un an si v-a pleca la maicasa in provincie ,eu sunt subofiter la pompieri ,iar ea nu are nici-un venit ne mai lucrand de 6 ani
am facut o casa impreuna prin imprumut la banca unde suntem datori inca 10 ani
in cazul in care v-a baga divort cine ia copilul in varsta de un an cat si cel care se v-a naste-n iulie daca nu ma v-a lasa sa-l recunosc eu ca fiind copilul meu
ea mai are un copil din flori cum se zice popular in varsta de 13 ani
ce sanse am sa-mi pot castga copiii si casa atat timp cat eu platesc ratele la banca
motivul de divort ar fi ca nu ne intalegem din cauza ca ea crede ca nu o respect desi mie nu mi se pare ca ar fi adevarat
instanta stabileste cui ii va fi incredintat minorul , insa avand o varsta frageda, un an 99 % sanse ca mamei sa-i fie incredintat, in ceea ce priv copilul nenascut , dc mama nu va va permite sa recunosteti copilul, ulterior nasterii ac puteti face cerere la instanta de recunoastere a copilului , in ceea ce priv casa aceasta se va imparti in cadrul partajului in fct de cotele de participare care se stabilesc in instanta pe baza probelor admin., cel care a avut contributia mai mare , dat fiind faptul ca sotia nu a avut venituri ii scad cotele de participare.
avand in vedere varsta copiilor si atasamentul fata de mama cel mai probabil ea va obtine incredintarea minorilor ( probabil are ajutor din partea parintilor daca nu are venituri). in ceea ce priveste bunurile partajabile trebuie sa dovediti cu inscrisuri si cu martori suma cheltuita.
casa am construito acum 2 ani si a fost cumparata de la bunicul meu ,era din paianta apoi am daramat si am facut noi alta
dar ea nu are venit de 6 ani,deci eu sunt si am fost singurul care am adus bani in casa
ea are doar mama ,taicasu a murit anul trecut
ea ar dori sa vindem casa si sa impartim bani
eu nu sunt deacord nici cu divortul ,dar sa vand casa
maica-sa nu are nici ea servici sau pensie ,deci nu as putea castiga si copiii ,iar la casa daca nu a adus nici-un venit care sa fie bagat in ea o pot castiga sigur eu ramanand sa platesc si ratele la banci ?
Vine 8 Martie, aveti ocazia de a-i arata ca este cu adevarat importanta pentru dvs. fara a face compromisuri prea mari cu orgoliul propriu; nu cred ca vrea intr-adevar sa divorteze in situatia in care este... Motivul pe care ea il invoca poate disparea la fel cum a aparut: prin recunoasterea eforturilor pe care le face crescand mai mult singura 2 copii (meseria dvs. inseamna mult timp lipsa de acasa) in situatia in care un al 3-lea este pe drum. O imbratisare, o mangaiere, niste flori si un Iarta-ma, o sa fiu mai atent de acum inainte ar putea face minuni. Succes :luck: