avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

salut
sunt daniel din bucuresti si in urma a mai multor certuri sotia mi-a zis ca baga divort
avem un copil impreuna si este insarcinata in luna a 5-a
ea mentioneaza ca-mi v-a lua copilul in varsta de un an si v-a pleca la maicasa in provincie ,eu sunt subofiter la pompieri ,iar ea nu are nici-un venit ne mai lucrand de 6 ani
am facut o casa impreuna prin imprumut la banca unde suntem datori inca 10 ani
in cazul in care v-a baga divort cine ia copilul in varsta de un an cat si cel care se v-a naste-n iulie daca nu ma v-a lasa sa-l recunosc eu ca fiind copilul meu
ea mai are un copil din flori cum se zice popular in varsta de 13 ani
ce sanse am sa-mi pot castga copiii si casa atat timp cat eu platesc ratele la banca
motivul de divort ar fi ca nu ne intalegem din cauza ca ea crede ca nu o respect desi mie nu mi se pare ca ar fi adevarat
Cel mai recent răspuns: ContSters126200 , utilizator 14:44, 28 Februarie 2011
instanta stabileste cui ii va fi incredintat minorul , insa avand o varsta frageda, un an 99 % sanse ca mamei sa-i fie incredintat, in ceea ce priv copilul nenascut , dc mama nu va va permite sa recunosteti copilul, ulterior nasterii ac puteti face cerere la instanta de recunoastere a copilului , in ceea ce priv casa aceasta se va imparti in cadrul partajului in fct de cotele de participare care se stabilesc in instanta pe baza probelor admin., cel care a avut contributia mai mare , dat fiind faptul ca sotia nu a avut venituri ii scad cotele de participare.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
avand in vedere varsta copiilor si atasamentul fata de mama cel mai probabil ea va obtine incredintarea minorilor ( probabil are ajutor din partea parintilor daca nu are venituri). in ceea ce priveste bunurile partajabile trebuie sa dovediti cu inscrisuri si cu martori suma cheltuita.
casa am construito acum 2 ani si a fost cumparata de la bunicul meu ,era din paianta apoi am daramat si am facut noi alta
dar ea nu are venit de 6 ani,deci eu sunt si am fost singurul care am adus bani in casa
ea are doar mama ,taicasu a murit anul trecut
ea ar dori sa vindem casa si sa impartim bani
eu nu sunt deacord nici cu divortul ,dar sa vand casa
maica-sa nu are nici ea servici sau pensie ,deci nu as putea castiga si copiii ,iar la casa daca nu a adus nici-un venit care sa fie bagat in ea o pot castiga sigur eu ramanand sa platesc si ratele la banci ?
Vine 8 Martie, aveti ocazia de a-i arata ca este cu adevarat importanta pentru dvs. fara a face compromisuri prea mari cu orgoliul propriu; nu cred ca vrea intr-adevar sa divorteze in situatia in care este... Motivul pe care ea il invoca poate disparea la fel cum a aparut: prin recunoasterea eforturilor pe care le face crescand mai mult singura 2 copii (meseria dvs. inseamna mult timp lipsa de acasa) in situatia in care un al 3-lea este pe drum. O imbratisare, o mangaiere, niste flori si un Iarta-ma, o sa fiu mai atent de acum inainte ar putea face minuni. Succes :luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poligraf - proba in dosar, cine poate propune aceasta ContSters156375 ContSters156375 detectorul de minciuni se ia in considerare la audieri, cum se poate propune la procuror sau la politist ca cineva sa fie supus detectorului de minciuni? ... (vezi toată discuția)
Refuz vizita copil la domiciliul socrilor andreiionel andreiionel Azi am divortat de comun acord si nu am cerut inca program de vizitare , baiatul fiind prea mic. Dupa 3 ani am sa cer acest program. Mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea o intrebare as vrea sa bag divortul tatăl ... reka oroszi reka oroszi buna ziua as avea o intrebare as vrea sa bag divortul tatăl copilului e in strainatate avem un baietel de doi ani eu si copilul nu de mult am venit acasa de ... (vezi toată discuția)