avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minori fara martori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minori fara martori

buna ziua,am doi copii minori de 10,respectiv un an si 3 luni,doresc sa divortez deoarece eu si sotul nu mai simtim nimic unul ptr celalalt. Nu ne mai leaga nimic inafara celor doi copii,el adresandu-mi injurii tot mai des fiind lipsit de afectiune si tot mai rece fata de familie,nu am martori sa prezint la divort fiiindca nu stie nimeni ce se intampla in familia noastra.Doresc sa stiu daca este necesara prezenta mea la toate infatisarile si cam cat ar dura procesul avand in vedere ca nu vreau un proces cu martori si nu am pretentii. Dupa divort ianafara pastrarii numelui si a fetitei de un anisor baiatul de 10 ani uramand sa-l las sotului de care oricum este mai atasat.Mentionez ca am o stare materiala care imi permite intretinerea minorului si as dori sa parasesc localitatea cat mai repede. Va multumesc, cu respect Maria(SOTUL NU ESTE DE ACORD CU DIVORTUL,FACAND TOT FELUL DE AMENINTARI CA SA RENUNT)
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
ContSters195759, utilizator
In cee ce priveste prezenta dvs este obligatorie; doar in anumitei situatii( ex: arest, resedinta in strainatate, boala grava, punere sub interdictie) puteti fi reprezentata de avocat cu procura speciala. Altfel nu.
Daca sotul nu este de acord nu puteti divorta fara martori.
Cum puteti totusi renunta asa usor la unul dintre copii? Sunteti constienta de o astfel de decizie si de eventualele ei consecinte viitoare ?
1. Daca sunteti in tara, nu puteti divorta prin reprezentant daca aveti calitatea de reclamanta. Legea prevede anumite exceptii cand reclamantul din actiunea de divort poate sa fie reprezentat in instanta in acest dosar dar, din cate inteleg, nu va aflati in niciunul din acestea. Prezenta dv. este obligatorie atat la depunerea actiunii de divort cat si la fiecare termen de judecata.
2. Daca sotul dv. nu este de acord cu divortul, recomandarile colegilor mei de pe forum privind medierea sunt inutile. Singura solutie este actiunea in instanta.
3. Va recomand angajarea unui avocat, atat pentru redactarea actiunii cat si pentru a va asista in cursul judecatii. Minorii cu varsta peste 10 ani vor fi audiati de instanta in Camera de Consiliu. Va fi efectuata o ancheta sociala de catre Autoritatea Tutelara din cadrul Primariei din raza teritoriala a domiciliului comun al sotilor, pana la primul termen de judecata.
4. Este necesara audierea macar a unui singur martor pentru dovedirea motivelor de divort, pentru incredintarea minorilor avand in vedere pozitia sotului dv. relativ la divort. Eu as recomanda si interogatoriul. Martor poate fi o ruda apropiata: mama, tata, sora, verisoara etc. sau o prietena, vecina etc. care cunoaste situatia familiei dv.
Succes! ;)
Daca, asa cum ati precizat, sotul nu este de acord cu divortul, singura posibilitate de divort este prin actiune in instanta. In functie de aglomerarea cu dosare a Judecatoriei de la ultimul domiciliu comun, primul termen de judecata poate fi foarte indepartat (la Galati aproximativ 6 luni). Din acest motiv va sfatuiesc sa introduceti actiune de divort in instanta iar, daca ulterior, reusiti sa va convingeti sotul sa fie de acord cu divortul, puteti incheia si un acord de mediere pe care il depuneti la dosarul instantei cu cerere de preschimbare termen de judecata. Daca sotul nu este de acord trebuie solicitata proba cu martori. Prezenta dvs, in calitate de reclamanta, este obligatoriei, cu exceptiile pe care le-au prezentat colegii din forum. Daca va convingeti sotul dar nu incheiati acord de mediere, la primul termen de judecata puteti solicita desfacerea casatoriei prin consimtamant in baza art. 38 C.fam, in acest caz fiind necesara prezenta ambilor soti in fata instantei.
In conditiile in care dvs. doriti sa divortati, nu se poate.
In primul rand trebuie sa fiti prezenta la fiecare termen de judecata;
2.Daca sotul nu este de acord cu divortul va trebui sa prezentati in instanta cel putin un martor;
3.Instanta va dispune, din oficiu, efectuarea unei anchete sociale .

O varianta simpla ar fi sa apelati la un birou de mediatori pentru a face o invitatie sotului pentru a accepta medierea in vederea desfacerii casatoriei si a intelegerii cu privire la incredintarea minorilor.
Succes!
buna seara nu este vb ca renunt usor la copil eu ii vreau pe amandoi,dar am zis sa nu-l distrug nici pe tatal copiilor mei chiar asa,nu sunt un om rau,chiar daca noi nu ne mai intelegem asta nu inseamna ca tr sa ii iau ambii copii,are nevoie de ceva de care sa se agate ca sa mearga mai departe,plus ca baiatul ar fi dublu lovit daca pe langa despartirea parintilor il rup si de mediul in care a trait casa,scoala,colegi,prieteni etc,oricum baiatul va alege,la o adica doar copii au drepturi,parintii doar obligatii,EU NU FAC DIFERENTE INTRE COPII MEI,Vvreau doar sa fac asa cum este mai bine,dar nici nu sunt de parere ca,copii tr sa creasca intr-un mediu ostil,ei tr sa se stie iubiti.va multumesc oricum ptr comentariu,dar nu trageti concluzii pripite atata timp cat nu cunoasteti toate faptele.o seara usoara,cu respect Maria
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
ContSters195759, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort prin mediere cu probleme andrufl andrufl Buna ziua! Eu si sotul meu am hotarat de comun acord sa divortam. Avem un copil minor, asa ca ne-am dus la un mediator, sperand sa trec mai usor peste ... (vezi toată discuția)
Divort Ramona1982 Ramona1982 in cererea de divort se trec toate cererile ( divort, revenirea nume, incredintare minori 13-16 ani, partaj) (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)