avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... achitare datorii pana la sentinta de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

achitare datorii pana la sentinta de faliment

puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la termenele de pana acum s-a intocmit raportul, s-a ales comitetul creditorilor iar la ultima sedinta s-a hotarat intrarea in faliment. Daca pana la urmatorul termen de judecata care este prin aprilie reusesc sa achit toate datorii pe care le am se mai dispune intrarea in faliment sau se poate inchide procedura insolventei si implicit sa nu mi se mai dizolve si apoi redieze firma, sa pot functiona in continuare

multumesc
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 14:03, 2 Martie 2011
bossman a scris:

administratorul judiciar sau debitorul; sindicul pronunta o sentinta de inchidere a procedurii- pentru identitate de ratiune se aplica disp. art.132 alin.(1) teza 1 din lege.


Întradevăr scopul procedurii insolvenţei este acela de a acoperi pasivul debitorului aflat în insolvenţă, iar în situaţia în care se acoperă creanţele înregistrate în tabelul definitiv continuarea procedurii nu se mai justifică. Cu toate acestea legea specială a prevăzut anumite căi procedurale care trebuie urmate pentru a fi achitate datoriile societăţii. Având în vedere faptul că debitorul avea posibilitatea de a opta pentru una din acestea în minte îmi vin următoarele întrebări (care în mod legitim s-ar putea să le pună şi sindicul investit cu o astfel de cerere de închidere a procedurii): de ce nu s-a propus un plan de reorganizare şi de ce s-a procedat la acoperirea pasivului de o asemenea manieră?

Legiuitorul a dat posibilitate societăţilor aflate în dificultate financiară, faţă de care s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, să revină în circuitul economic, dar numai prin reorganizarea activităţii sale urmându-se anumite etape stabilite printr-un plan de reorganizare aprobat de către creditorii debitorului.

Din punctul meu de vedere acoperirea pasivului debitoarei prin aportul de capital al unuia dintre asociaţi nu reprezintă o garanţie că activitatea debitorului va deveni cât de curând profitabilă astfel încât să nu mai ajungă în aceeaşi situaţie în care este la momentul actual, iar o astfel de abordare eventual ar duce doar la amânarea insolvenţei nu la eliminarea ei, motiv pentru care sunt de părere că nu există "o identitate de raţiune" care să facă posibilă aplicarea prevederilor art. 132 alin. (1) astfel încât judecătorul sindic să admită o asemenea cerere de închidere a procedurii.

marict a scris:

sa pot functiona in continuare

Vă recomand să vă gândiţi la o fuziune prin absorbţie.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Amila, utilizator
Cu toate acestea legea specială a prevăzut anumite căi procedurale care trebuie urmate pentru a fi achitate datoriile societăţii. Având în vedere faptul că debitorul avea posibilitatea de a opta pentru una din acestea în minte îmi vin următoarele întrebări (care în mod legitim s-ar putea să le pună şi sindicul investit cu o astfel de cerere de închidere a procedurii): de ce nu s-a propus un plan de reorganizare şi de ce s-a procedat la acoperirea pasivului de o asemenea manieră?

Legiuitorul a dat posibilitate societăţilor aflate în dificultate financiară, faţă de care s-a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, să revină în circuitul economic, dar numai prin reorganizarea activităţii sale urmându-se anumite etape stabilite printr-un plan de reorganizare aprobat de către creditorii debitorului.

.Nu s-a putut depune un plan de reorganizare fie ptr motivul ca debitorul a contestat starea de insolventa si nu a mai avut dreptul sa propuna un plan, fie ca planul propus de administr judiciar sau unul din creditori nu a fost aprobat de adunare
Debitorul isi dovedeste lejer buna credinta si eforturile facute pentru a acoperi pasivul.
e interesanta solutia cu fuziunea dar e FOARTE GREOAIE si in contratimp cu procedura.
Oricum ii multumesc Amilei pentru rationamentul elegant si profesionist.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Procedura insolventei mdionescu mdionescu Am o societate in insolventa si as vrea sa stiu daca o alta firma poate prelua societatea si in ce conditii.Este cineva interesat de preluarea activelor si ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)