avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Procedura insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Procedura insolventei

Am o societate in insolventa si as vrea sa stiu daca o alta firma poate prelua societatea si in ce conditii.Este cineva interesat de preluarea activelor si pasivelor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:24, 7 Iunie 2011
In situatia in care nu s-a inchis inca procedura insolventei, este posibila fuziunea, cu acordul creditorilor si a unei hotariri de inchidere a procedurii data de judecatorul sindic. In urma fuziunii, datoriile societatii absorbite trec la societatea absorbanta. Daca societatea absorbita este cea in insolventa, creditorii ar putea fi usor convinsi sa fie de acord cu fuziunea, intrucat se presupune ca societatea absorbanta le va plati integral datoriile. Invers, daca societatea absorbanta este cea in insolventa, fuziunea ar fi greu de acceptat de creditorii societatii in insolventa care ar fi greu de convins, pentru ca ar intra in concurs cu creditorii societatii absorbite. In oricare din variante, la formalitatile fuziunii obisnuite se aplica si formalitatile insolventei. In caz de reorganizare judiciara exista chiar un text la art. 95 in Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei in care se arata ca fuziunea sau divizarea reprezinta una din modalitatile de realizare a planului de reorganizare. Este un demers complex pe care daca doriti sa-l realizati va recomand sa aveti alaturi un practician in insolventa care sa fie si avocat.
Va multumesc mult.
daca sunteti in insolventa nu puteti fce nimic, nimeni nu preia firma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate iviza o societate comerciala aflata in insolventa MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR o societate comerciala cu capital integral de stat declarata in stare de insolventa , cu datorii la stat si furnizori in ce conditii se poate diviza, in 2 ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii pana la sentinta de faliment marict marict puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la ... (vezi toată discuția)