avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt divortata sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt divortata sau nu?

Am avut prima infatisare la divort in urma careia nu am inteles ce s-a decis de fapt si nici avocata fiind mai fara experienta nu a stiut sa-mi explice. Poate ma poate lamuri cineva.
La infatisare sotul a cerut amanarea divortului pe motiv ca nu si-a angajat un avocat. Judecatoarea l-a intrebat de cand stie de acest divort iar el a raspuns ca de o luna, dar uitandu-se la dosar a vazut ca de fapt stia de 2 luni jumate. Drept urmare i-a respins cererea de amanare.
Apoi l-a intrebat daca este de acord cu divortul, iar el a spus ca nu poate sa raspunda fara un avocat care sa-l reprezinte. Judecatoarea i-a spus din nou ca nu i se admite o amanare pe acest si motiv si l-a intrebat inca odata daca e de acord , la care el a dat acelasi rapuns.
Drept urmare judecatoarea i-a dictat grefierei sa scrie ca el refuza sa raspunda si sa se tina cont ca atare (sau ceva de genul). Ce inseamna asta? Ca lipsa lui de raspuns a fost considerat ca un consimtamant?
Nefiind ancheta sociala facuta pentru custodia copilului a mai dat un termen peste o luna. Pe mine nu m-a intrebat nimic.
Daca nu s-a pronuntat divortul imi puteti spune la ce alte tertipuri poate recurge sotul data viitoare pentru tergiversarea procesului? Este clar ca asta vrea si chiar asta mi-a promis. La ce ma pot astepta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:46, 28 Februarie 2011
Judecata a fost amanata,in vederea efectuarii anchetei sociale.Depinde cum a fost formulata actiunea de divort-culpa comuna,acordul ambilor soti,culpa exclusiva a sotului-pentru a ca putea raspunde obiectiv.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
divortul se va judeca in continuare si fara acordul sotului. se va face referatul de ancheta sociala dupa care va judecati. dvs solicitati admiterea actiunii de divort, incredintarea minorului spre crestere si schimbarea numelui ( daca doriti).
Nu sunteti divortata.
S-a acordat un nou termen de judecata si va veti judeca atunci sau la un alt termen ulterior...
Actiunea a fost depusa de mine pt desfacerea casatoriei din vina lui.
Din raspunsurile primite am inteles ca nu am scapat atat de usor si ca va trebui sa se judece prin ascultarea partilor (daca il va mai intreba si pe el inca o data) si a martorilor.
Revin la cealalta intrebare, cum ar mai putea el incerca sa lungeasca procesul.. oare prin neprezentare, sau poate daca va zice ca inca mai vrea sa ramanem casatoriti desi este exclus acest lucru?
Sau ar putea sa se lege de faptul ca s-a mutat si el de la ultimul domiciliu comun (eu plecand din toamna de acolo) si sa ceara mutarea procesului la alta judecatorie?
Astept cu interes raspunsuri pentru ca asa cum reiese imi doresc sa scap cat mai repede si sa stiu la ce ma pot astepta. Va multumesc.
Doamna,chiar daca sotul nu se prezinta ,se va judeca in lipsa.Conditia ca aceasta casatorie sa fie desfacuta este ca dvs.sa va prezentati.Solicitati instantei de judecata admiterea probei cu inscrisuri si a probei cu martori.Aduceti in fata instantei doi martori care sa declare,pe buna dreptate,ca nu va mai intelegeati,ca relatiile dintre dvs. si sot sunt iremediabil afectate,etc.Si atat.De asemenea solicitati instantei incredintarea copilului minor in vederea cresterii si educarii sale,si obligarea sotului la plata pensiei de intretinere in cuantum de 25% din veniturile sale nete.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna Pop Cristina Pop Cristina motivul divortului pe culpa comuna imi poate afecta pensia alimentara a copilului? (vezi toată discuția)
Divort rapid posibil? dorin_bi dorin_bi Buna ziua Pe scurt situatia este urmatoarea: - reclamanta doreste divortul din culpa comuna, incredintarea minorului, pastrarea numelui si 50% din ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minor bebeto478 bebeto478 Buna ziua, am sa prezint pe scurt despre ce este vorba: pe 19,10,2011 am avut prima infatisare divort(sotia mea a depus cererea de divort pe data de ... (vezi toată discuția)