avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Procura pentru copii trebuie tradusã?
Discuție deschisă în Traduceri

Procura pentru copii trebuie tradusã?

Buna ziua,

Aţi putea să imi spuneti, va rog, daca procura necesara unui copil care iese din ţara fără părinţi trebuie tradusă în limba ţării în care merge copilul? Părinţii mei vor să îşi ducă nepotul pentru trei zile in excursie in Spania. Au făcut procura prin care părinţii minorului îşi dau acceptul ca acesta să iasă din ţară, însă doar in limba română. Ar trebui cumva tradusă şi în limba spaniolă?
Pe unele forumuri am citit ca nu e nevoie de traducere, deoarece procura este cerută doar de autorităţile române.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MonicaForneo , utilizator 12:48, 1 Martie 2011
Mai bine faceti si traducerea in spaniola, de ce sa riscati si pentru 20 - 30 de lei sa aveti probleme pe parcurs?
Autoritatile tarii in care se deplaseaza minorul pot interzice intrarea minorului in tara de destinatie daca nu inteleg ce scrie in procura. Procura trebiuie sa indeplineasca criteriile mentionate aici [ link extern ]
Traducerea acesteia trebuie legalizata de notar.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspuns. Am totusi o nelamurire. Procura trebuie sa aiba exact formatul care apare pe site-ul Politiei de frontiera? Intreb pentru ca majoritatea procurilor facute de notari nu sunt conforme acestui formular. Exista vreo posibilitate ca o procura făcuta la notar sa nu fie acceptata?
Multumesc
In conditiile in care procura facuta la notar contine toate informatiile mentionate in modelul de pe site-ul politiei de frontiera nu cred ca vor fi probleme. Puteti avea informatii exacte de la serviciul de informatii al politiei de frontiera apeland numarul de telefon 021.9560.
Succes!
L.C.
Va multumesc mult de tot! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura scoatere copil minor din tara Ceramiq Ceramiq Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru Turcia procura pentru scoaterea copilului minor din tara trebuie tradusa in limba turca? Este suficienta ... (vezi toată discuția)
Procura emisã de pãrinþi în spania pentru plecarea minorului din românia trebuie tradusã? Sasori94 Sasori94 buna ziua.... am si eu nevoie de un pic de ajutor.Parinti mei sunt in Spania si vor ca in aceasta vacanta sa-i vizitez dar nu pot sa ma duc singur deoarece am ... (vezi toată discuția)
Documente pentru calatorie strainatate minor insotit de unul din parinti cezarionescu cezarionescu Buna ziua. Sotia mea vrea sa plece cu copilul minor in strainatate via avion pe ruta Romania - Grecia dus si Grecia - escala Austria - Romania intors. Nu ... (vezi toată discuția)