avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mutarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mutarea cartii de munca

Buna ziua,
sunt angajat la o firma de un an de zile (jumatate de norma) si de curand m-am angajat la un al doilea loc de munca (tot jumatate de norma). Cartea de munca o am la ITM, unde e trecut primul loc de munca, dar doresc sa o mut la al 2lea, deoarece am un salar mai mare acolo. Imi puteti spune, va rog, ce acte, cereri imi trebuie pentru a-mi putea trece pe cartea de munca al 2lea job in locul primului?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: jay , utilizator 14:02, 21 Mai 2008
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
orice salariat poate avea mai multe locuri de munca in acelasi timp, in baza unor contracte individuale de munca cu timp partial, dar carnetul de munca este depus la societatea unde consuderati ca aveti locul principal de munca.
Pentru a se dovedi stagiul de cotizare (vechimea) la un loc de munca, functia si salariul se va solicita angajatorului o adeverinta de vechime inregistrata la Inspectoratul Teritorial de Munca (sau nu), pentru ca in carnetul de munca (cartea de munca nu se poate trece ca activ decat un singur loc de munca). Cand veti primi fisa fiscala de la Administratia Financiara o sa vedeti ca va apar toate locurile de munca unde lucrati.
jay a scris:

Buna ziua,
sunt angajat la o firma de un an de zile (jumatate de norma) si de curand m-am angajat la un al doilea loc de munca (tot jumatate de norma). Cartea de munca o am la ITM, unde e trecut primul loc de munca, dar doresc sa o mut la al 2-lea, deoarece am un salar mai mare acolo. Imi puteti spune, va rog, ce acte, cereri imi trebuie pentru a-mi putea trece pe cartea de munca al 2lea job in locul primului?
va multumesc


Este putin complexa problema dvs.
Deoarece in carnetul de munca se trece numai functia de baza, trebuie ca la primul loc de munca sa va inceteze c.i.m. Urmand ca fostul angajator sa va incheie un nou c.i.m., daca doreste sa lucrati la el in continuare (la acest contract atasati o declaratie ca aveti carnet de munca care se afla la angajatorul X unde aveti functia de baza).

La cel de-al doilea angajator se va face un c.i.m. care se va trece in carnetul de munca.


Buna ziua,

problema s-a rezolvat. Eu aveam trecut in cartea de munca un job la care lucram de anul trecut si acum m-am angajat la un al 2lea loc de munca, unde am salariul mai mare si doream sa trec pe cartea de munca al 2lea job (pentru a mi se socoti deducerea aici). Am rezolvat printr-o adeverinta de la primul loc de munca, cf. careia au luat la cunostiinta ca doresc ca functia de baza sa fie mutata in alt loc, aici continuand ca job secundar. Cu aceasta hartie am fost la ITM unde mi s-a eliberat cartea de munca, putand-o depune la al 2lea angajator.

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent carte de munca balint lucia balint lucia Va rog sa ma ajutati, in legatura cu urmatoarea problema: din 2007 pina in ian 2009 am fost angajata la o firma cu norma intreaga si unde aveam si cartea de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime tierry tierry Firma la care am lucrat imi poate elibera o adeverinta de vechime tip, fara a fi inreg la ITM? La locul de munca actual vor sa imi deschida CM, dar intrucat la ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ancame ancame as vrea sa va intreb...daca este angajat intr-un loc cu o norma intreaga...si apoi mai prestezi servicii cu o jumatate de norma in alta parte...vor aparea ... (vezi toată discuția)