avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna seara. Tatal meu are 56 de ani.Are lucrat in campul munci 35 de ani.Din care19 ani in gr a-2-a,si 16 ani in gr a-1-a.Cand are dreptul sa iasa in pensie ?Si la ce pensie? Grupele mai sant luate in calcul la dosarul de pensionare?Va rog sa ma ajutati!Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:48, 28 Februarie 2011
Grupele I si II de munca au fost valabile pana la 01/04/2001.La acea data(01/04/2001)tatal avea varsta de 45 de ani.Cum putea sa lucreze pana la varsta de 45 de ani,35(19+16)in cele doua grupe ?.Clarificati anii de grupe si incadrarea lor si daca dupa 01/04/2001 a lucrat in conditii speciale,sau deosebite de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa 2 bebelyoung bebelyoung daca am 30 ani lucrati in gr.2 si 37 vechime in campul muncii la ce varsta ma pot pensiona multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare ctamii ctamii Femeie nascuta in 1959, luna mai, lucrez din 1978 in grupa II de munca, pe 3 schimburi. Mentionez ca am 3 copii. La ce varsta ma pot pensiona anticipat sau ... (vezi toată discuția)
Pensie ivanvintilica ivanvintilica Sunt nascut pe data de 02.09.1959 si am 38 ani munca cu cotizatie. Am lucrat 4 ani in grupa 1 si 34 ani in grupa 2. Cand pot iesi la pensie si cu ce fel de ... (vezi toată discuția)