avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Biblioteca online
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Biblioteca online

Sunt interesat in deschiderea unei biblioteci online. Mai concret, eu ar urma sa scanez carti (de toate tipurile, cu autori straini si romani, etc), si sa le pun spre vanzare in format digital pe un site. As vrea sa stiu ce demersuri legale trebuie sa fac pt o asemenea biblioteca? Multam frumos.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:50, 2 Martie 2011
Sa obtineti drepturile necesare de la edituri sau autori (depinde cine le detine). daca e vorba de carti deja publicate de la edituri. Nu e deloc ceva usor sau foarte ieftin
buna seara,

in primul rand ideea de biblioteca online reprezinta punerea la dispozitia publicului a respectivelor carti in sistem online streaming, adica fara posibilitatea copierii sau salvarii cartii electronice.

din pacate acest drept nu este obiect al gestiunii colective obligatorii, astfel incat, asa cum a mentionat si Dinu Turcanu anterior, trebuie sa obtineti personal drepturile, de la titularii de drepturi care pot fi editurile sau autorii.
Nu cred ca ar fi profitabil un sistem de online streaming pt carti. Businessurile in domeniu beneficiaza de obicei de un sistem de encodare DRM a fisierelor cartilor, care sa permita cumparatorului citirea pe Desktop, sau pe e-book reader, fara posibilitatea redistributiei.

Daca aveti contractul cu editurile si o licenta de soft creare DRM, dati-i bataie, exista deja concurenta. Va trebuie un site si poate nu scanati nimic (pentru ca editurile va dau cartile in format electronic).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Biblioteca reala/virtuala privata - drept legal de constituire si functionare? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Doresc sa infiintez o biblioteca intr-o localitate din mediul rural, bazata pe cele mai noi aparitii, dar si pe literatura clasica, si deci, aparitii mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi ebook rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Cu eforturi considerabile am reusit sa elaborez un ebook pe care as dori sa il comercializez prin intermediul internetului. Nu doresc ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor cosminfurdean cosminfurdean Buna ziua, M-am documentat pe site-ul Bibliotecii Nationale si de acolo am inteles ca o carte tiparita, o carte audio si o carte electronica sunt 3 lucruri ... (vezi toată discuția)