avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general pensia pilonul 3
Discuție deschisă în Contabilitate în general

pensia pilonul 3

detin un srl si as vrea sa-mi fac pensiea pilonul 3.Dupa cum am citit pe net pentru fiecare angajat ,angajatorul ar avea deductibilitate de 400 euro pe an din.............Am intrebat contabila mea daca voi avea costuri suplimentare sau daca sunt scutit de plata a cas-ului in limita a 400 euro pe an si nu a stiut sa-mi raspunda.
Va rog daca ma puteti lamuri si pe mine ce este pensia pilonul 3.
Multumesc.
Pensia Pilonul III este o pensie privata suplimentara celei de la stat , nu are legatura cu cas-ul pe care dvs il platiti pt. cartea de munca, din plata acestor bani dvs vi se va constitui un fond pentru pensia privata.Costuri suplimentare ar putea fi comisionul bancii pt.plata acestei pensii care se face lunar prin ordin de plata.
Suma de 400 euro este deductibila in sensul ca se scade din venituri si in acest fel platiti mai putin impozit la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pilon 3 in 2013 Hermon Hermon Buna ziua, as vrea sa ma ajutati, sper ca am inteles bine: la pilonul 3 suma de 400 euro/an/salariat este deductibil fiscal si nu influenteaza salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie privata pilonul iii baronio76 baronio76 cum trec pe statul de plata o pensie privata pilonul 3 in limita maxima de 200 euro? (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)