avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita a scutirii de impozit pe salariu ?

Lucrez la o firma (foarte mare) de aproximativ un an.
La angajare, am negociat un salariu net, iar firma mi-a facut o oferta cu un salariu brut astfel incat sa corespunda salariului net negociat. Suma bruta a fost stabilita luandu-se in calcul si scutirea de impozit pe salariu de care beneficiam ca absolvent de Electronica si Telecomunicatii.
Acum, dupa aproape un an, am fost instiintat de catre HR ca au descoperit ca eu n-ar fi trebuit, de fapt, sa beneficiez de scutirea de impozit (fiindca am facut specializarea Microelectronica, care nu apare in Anexa 2 a ordinului 250/2004) si ca, de acum inainte, voi primi mai putini bani (pentru acelasi salariu brut).
Trebuie sa precizez ca am beneficiat de aceasta scutire si la precedentul job (aprox 2 ani, tot la o multinationala).

Intrucat legislatia a ramas neschimbata din 2004, am vreo posibilitate (actiune in justitie?) sa oblig firma sa-mi ajusteze salariul asfel incat venitul net sa ramana acelasi ?
Poate firma sa decida pur si simplu ca de luna aceasta nu imi mai vireaza banii corespunzatori scutirii de impozit? Nu este nevoie de un act aditional la contractul initial ?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 20:00, 24 Mai 2008
Salariul fiind un element esential al CIM nu poate fi modificat unilateral de angajator fara acordul dv; Daca considerati o asemenea masura abuziva va puteti adresa instantei de judecata in conformitate cu dispozitiile art.283 din Codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate da firma in judecata pentru aplicarea gresita a scutirii de impozit pe salariu ? jon_jery jon_jery Lucrez la o firma (foarte mare) de aproximativ un an. La angajare, am negociat un salariu net, iar firma mi-a facut o oferta cu un salariu brut astfel incat ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator oanasandu oanasandu Buna ziua, As vrea sa va intreb daca este legal ca in momentul in care o firma face oferta de angajare, salariul net propus sa contina deja scutirea de ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva impozit programator cristina_eradulescu cristina_eradulescu Buna ziua, Din cate am inteles, un angajat, in functia de programator, daca aduce diploma de absolvire legalizata pentru a beneficia de scutire la plata ... (vezi toată discuția)