avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... discriminare ...pentru mansardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

discriminare ...pentru mansardare

seful asociatiei de proprietari mi-a spus ...in treacat pe scara blocului despre mansardare, urmand sa ne intalnim a doua zi pentru a mi se expune problema. Intalnirea nu a avut loc dar pe usa blocului a fost afisat numele meu ca fiind cel care se opune mansardarii iar asta a atras asupra mea oprobiul vecinilor mei. Mentionez ca nu mi-am exprimat refuzul nici acceptul nefiind informat asupra problemei. Intrebare: este corecta atitudinea sefului asociatiei si cum as putea sa il actionez in instanta avand in vedere ca mi-a patat imaginea de bun vecin...punandu-mi in mod gratuit numele pe usa blocului?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:10, 21 Mai 2008
Evident ca presedintele asociatiei nu a procedat corect.
Sfatul meu este sa mergeti la urmatoarea Adunare Generala si sa lamuriti cu tact situatia, asa, ca intre vecini.
Nu are rost sa incepeti un proces penal pe care aveti sanse sa il castigati doar in proportie de 0,0001% :). Mai mult, presedintele va fi achitat, iar dvs. veti avea de platit si cheltuieli de judecata, eventual onorariu de avocat.
Plus ca in loc de "bun vecin" s-ar putea sa fiti catalogat dupa aceea in mod gratuit drept "procesoman" sau chiar "dusman" de catre presedintele blocului (ce intr-un eventual proces penal ar avea calitatea de inculpat).
Intelepciune va urez!;)

Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
giulieta, utilizator
Locuiesc la etajul 4 al unui bloc care urmeaza a fi supus mansardarii. Cu 4 ani in urma (2004) am acoperit 2 apartamente de pe scara. Avem proiect si autorizatie de construire. Am respectat proiectul . avem si semnaturile vecinilor de pe scara obtinute la acea data . Acum o parte din vecini au semnat pentru mansardare. Noi care am cheltuit foarte multi bani , deoarece vecinii nu au contribuit la mansardare nu avem nici un cuvant de spus?
Ce sfaturi ne dati ?
Ce sa facem?
Sa actionam in judecata vecinii , asociatia sau primaria? Avem castig de cauza?
Va multumesc pentru raspunsul pe care va rog din suflet sa il dati.
vio_vio a scris:

Locuiesc la etajul 4 al unui bloc care urmeaza a fi supus mansardarii. Cu 4 ani in urma (2004) am acoperit 2 apartamente de pe scara. Avem proiect si autorizatie de construire. Am respectat proiectul . avem si semnaturile vecinilor de pe scara obtinute la acea data . Acum o parte din vecini au semnat pentru mansardare. Noi care am cheltuit foarte multi bani , deoarece vecinii nu au contribuit la mansardare nu avem nici un cuvant de spus?

După cum cred că aţi mai citit pe forum, mansardarea blocului nu se poate practic realiza decât cu acordul autentic al tuturor proprietarilor. Astfel, faptul că o parte din proprietari sunt de acord cu mansardarea, şi o parte nu, nu trebuie să vă pună pe gânduri. În cazul în care s-ar putea mansarda blocul numai cu votul a cel puţin jumătate plus unul din numărul proprietarilor, şi s-ar întruni acest cvorum, în acest caz, dacă nu aţi fost de acord cu mansardarea, în momentul distrugerii acoperişului celor 2 apartamente, veţi chema asociaţia de proprietari în judecată, pentru despăgubirile actualizate.
Primăria sau oricine altcineva nu poate răspunde de ceea ce se întâmplă în cadrul asociaţiei......astfel că numai asociaţia poate avea calitate procesuală pasivă într-un proces în pretenţii.........;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie cedare parti comune apartament virgil.cornel virgil.cornel Buna ziua, In 2007 am achizitionat un apartament in Timisoara cu credit bancar ,cesionat in favoarea bancii? In 2006 vecinul de la 4 se intelesese cu ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 3 scari a cate 4 etaje. Fiecare scara are cate 20 de apartamente. Toti locatarii au semnat pentru mansardarea blocului mai ... (vezi toată discuția)
Cum as putea rezolva problema? bya-myk bya-myk am un apart. la et. 4.acum 1 an am acoperit deasupra apart. meu pe cheltuiala mea=28 mil.imi ploua in continuare in apart.,pe hol,bucatarie si baie.efectiv nu ... (vezi toată discuția)