vio_vio a scris:
Locuiesc la etajul 4 al unui bloc care urmeaza a fi supus mansardarii. Cu 4 ani in urma (2004) am acoperit 2 apartamente de pe scara. Avem proiect si autorizatie de construire. Am respectat proiectul . avem si semnaturile vecinilor de pe scara obtinute la acea data . Acum o parte din vecini au semnat pentru mansardare. Noi care am cheltuit foarte multi bani , deoarece vecinii nu au contribuit la mansardare nu avem nici un cuvant de spus?
După cum cred că aţi mai citit pe forum, mansardarea blocului nu se poate practic realiza decât cu acordul autentic al tuturor proprietarilor. Astfel, faptul că o parte din proprietari sunt de acord cu mansardarea, şi o parte nu, nu trebuie să vă pună pe gânduri. În cazul în care s-ar putea mansarda blocul numai cu votul a cel puţin jumătate plus unul din numărul proprietarilor, şi s-ar întruni acest cvorum, în acest caz, dacă nu aţi fost de acord cu mansardarea, în momentul distrugerii acoperişului celor 2 apartamente, veţi chema asociaţia de proprietari în judecată, pentru despăgubirile actualizate.
Primăria sau oricine altcineva nu poate răspunde de ceea ce se întâmplă în cadrul asociaţiei......astfel că numai asociaţia poate avea calitate procesuală pasivă într-un proces în pretenţii.........;)