avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SFAT suma prea mica oferita despagubire de carpatica
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SFAT suma prea mica oferita despagubire de carpatica

in urma cu 5 luni am fost lovit de un domn ce avea rca incheiat la carpatica. dupa accident ne am deplasat la politie unde s a intocmit proces verbal .la doua zile m am dus la sediul carpatica unde am deschis dosar de dauna.dupa aproape 4 luni mi au oferit suma de 1300 lei pentru reparatie.problema se pune ca m am deplasat la un servis partener de al lor unde mi s a spus ca suma acordata nu acopera in totalitate plata pagubei.am facut o sesizare la csa unde urmand sa primesc un raspuns care prevad ca va fi nefavorabil.intre timp am primit doua scrisori recomandate de la carpatica in care sunt chemat sa mi primesc bani respectiv suma de 1300ron.ce ma puteti sfatui ? care ar fi urmatorii pasi in recuperarea pagubei
Cel mai recent răspuns: mirel-d , utilizator 19:03, 5 Martie 2011
sau doar pentru ca le a fost cerut dosaru de csa incearca sa ma prosteasca mai repede?
Nu e siretlic - cred ca este trimisa oferta de despagubire. Daca o acceptati sau nu depinde de dv. Daca nu ati depus cererea de despagubire, e perfect. Depuneti cererea de despagubire pe suma solicitata de dv. Ei o sa va plateasca 1300 lei in cont, dar cererea cu suma solicitata de dv. este argumentul cel mai puteric in instanta (daca suma are o acoperire justificata).
Dar tot la fel de bine este si un motov pt. ei sa nu va plateasca pina nu ajungati la un numitor comun si sint sanse foarte mari ca acest numitor comun sa fie stabilit de instanta.
In conformitate cu Art. 26. — (1) din ordinul CSA nr. 5/2010 ”Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata pentru prejudiciile suferite in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire, dovedite prin orice mijloc de proba”.Asiguratorul va inaintat o oferta de despagubire calculata conform unor criterii interne, pe care nu sunteti obligat sa o acceptati. In mod normal in acest moment ar trebui sa le raspundeti in scris care sunt solicitarile dumneavoastra probate cu acte de reparatie (deviz,factura) si sa solicitati plata acelei sume.
Faptul ca v-ati adresat CSA nu inseamna ca problema dumneavoastra se va rezolva. CSA-ul nu face altceva decat sa ceara o copie a dosarului si un punct de vedere al societatii referitor la dosarul in cauza, pentru ca CSA-ul nu are putere de decizie pe aceste dosare. Raspunsul primit de la Carpatica il va inainta catre dumneavoastra insotit de o adresa. Este adevarat in acelasi timp ca de multe ori apelandu-se la aceasta modaliate se urgenteaza plata dosarului.
Consider ca in acest moment trebuie sa purtati o corespondenta cu Carpatica in sensul celor aratate anterior.

Instanta este singura cale sa va recuperati banii. Cu cat mai repede introduceti actiunea cu atat mai repede va vedeti banii.Bineinteles respectand procedura concilierii prealabile.
Sunteti un norocos ca vi s-a oferit ceva de catre acest asigurator. Ei de regula va plimba si va demonstreaza ca evenimentul nu s-a produs in locul si asa cum ati declarat sau ca nu s-a produs deloc si va ameninta cu compartimentul antifrauda . In rest sfaturile colegilor din forum sunt suficiente si pertinente.

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Asigurari auto dorianztd dorianztd Buna ziua, Am si eu o problema cu un accident in lant pe A2,am fost prin la mijloc ,am masina avariata si in fata si in spate,dupa constatarea politiei ... (vezi toată discuția)