avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariu

Buna ziua. Va rog ajutati`ma intr`o problema care mi`a ramas neclara. Este vorba de retinerile din salariu. Am cautat ...si am inteles ca decizia de imputare nu mai are valoare..nu mai este specificata in Codul Muncii...iar pe baza acesteia nu am dreptul sa fac retineri din salariu. Pagubele din vina salariatul;ui se cerceteaza ..se face comisie...iar retinerile se fac numai pe baza unei hotarari judecatoresti .... Ce am vazut pe forumuri...am vazut ca aici intra cazul pagubelor mari masini ..utilaje..etc()
Totusi .... de exemplu la firma la care lucrez ...se practica decizia de imputare pt urmatoarele situatii : depasire suma alocata convorbirilor telefonice, echipament de lucru ne`-predat /pierdut si contravaloarea cursurilor efectuate in cadrul firmei in cazul angajatilor ca pleaca mai devreme de 3 ani (am angajament de plata pt acestea.).

este sau nu legal sa retin in statul de plata si salariu bani pt aceste situatii ?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 17:09, 21 Mai 2008
daca exista acordul salariatului, DA. Insa termenul de ' decizie de imputare" a disparut din legislatia muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare sume mesaje telefonice Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa va solicit sprijinul in solutionarea problemei urmatoare: - la o societate de stat (SRL) exista un abonament de telefonie mobila care ... (vezi toată discuția)
Avans in numerar pierdut Cristina Vasile Cristina Vasile Ce ar putea face un angajator in cazul in care i-a dat o suma cam mare (10.000 ron) unui angajat pentru achizitionarea de echipamente calcul si acesta i-a ... (vezi toată discuția)
Imputatie in urma inventarierii doina2005 doina2005 acum 4 ani firma a achizitionat mobilier in valoare de 7343 ron,necesar dotari sediului firmei si implicit unei sali ptr scoala de soferi(scoala nu mai ... (vezi toată discuția)