avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... creante neincasate mai vechi de 1 an
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

creante neincasate mai vechi de 1 an

Pfa, neplatitor de tva am emis la sirsitul lui dec 2009 o factura de prestari servicii catre un srl (client).Pe tot parcursul anului 2010 am tot insistat sa mi se achite factura , m-am deplasat la sediul clientului in repetate rinduri purtind discutii in acest sens insa acesta refuza sa-mi achite contravaloarea facturii motivind verbal ca nu este multumit de serviciul prestat. Ca urmare s-a intrerupt orice colaborare cu acesta .Ulterior cel caruia i-am dat factura a si plecat din firma. Ce pot sa fac in acest caz, as fi dispus sa renunt la incasarea sumei.Pot sa stornez factura de prestari servicii emisa in anul 2009 si sa le trimit un exemplar prin posta?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
ginela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ginela , utilizator 11:19, 3 Martie 2011
In registrul de incasari si plati nu treci decit incasarile, deci chiar daca ai facut factura, tu nu ai incasat-o, poti lasa lucrurile asa cum sint.
eu am o factura neincasata din 2007 - asta e (la mine cred ca au uitat sa o plateasca, era o suma mica, si nici eu nu am fost atenta, mi-au gasit-o la un control de la fisc, dar nu au zis nimic, adica mi-au spus numai ca nu este platita, atit.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Asa voi face, dar cred ca trebuie evidentiata la inventarul de sfirsit de an la creante neincasate , nu? Si tot asa in fiecare an pina se prescrie?,pentru ca nu cred ca mai sunt sanse sa o mai incasez.
Eu mi-am facut o foaie separata pe care imi notez facturile (cui o eliberez, suma, data eliberarii, data incasarii) si asa pot tine acum evidenta lor. Din tabel se vede imediat care sint incasate si care nu. Mai mult ce sa fac ... trece-o la creante neincasate, pentru ca asta si este ... sau intreaba-l si pe inspectorul la care te duci de obicei la fisc, si el te poate lamuri.
Multumesc inca odata pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica cu activitate independenta neplatitoare de tva kerekeshermina kerekeshermina Pentru serviciile prestate am emis facturi care nu mi-au fost achitate de mai mult de 5 luni,deci nu am putut emite chitanta aferenta acestor ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii georgianan georgianan am clienti neincasati la firma x de vreo 4 ani...se pot precrie aceste datorii??care ar fi monografia contabila? multumesc! (vezi toată discuția)
Stornare facturi neincasate RobertR RobertR Am cateva facturi neincasate din 2011 din reaua vointa a clientilor. Nu as vrea sa ii mai dau in judecata ci sa le stornez pt ca sunt sume mici. Am doua ... (vezi toată discuția)