daca faceti un act chiar si acum ati avea sanse daca nu ......nu cred ca veti mai vedea banii.
spuneti persoanei respective ca vreti sa faceti un act ca sa fiti dvs mai linistit si apoi altele sunt datele problemei.
poate sa il va dea o chitanta de mana , cu data de acum, sa stabiliti un termen (repejor) in care sa va dea banii dar sa scrie "bun si aprobat pentru 9500 €", numele în clar şi semnătura.
astfel presupun ca nu o sa se sperie (la notar e mai greu de dus) dupa care dvs va duceti singur cu actul de mana la notar sa va dea data certa si asteptati sa treaca termenul (incercati sa smulgeti un termen rapid de 2-3 luni) dupa aceea, il somati cu executor sa va restituie imprumutul si daca nu, il actionati in judecata.
dupa parerea mea asta e cam singura formula....in civil.
in penal, puteti sa ii faceti plangere pentru abuz de incredere dar e cuvantul dvs impotriva cuvantului lui.
insistati "cu vorba", "batut de obraz", chestii d-astea... acceptati chiar si sume partiale, cat de mici, bune s-alea... nu va poate ajuta nimeni...
daca-l luati cu legea (nu va bazati pe nimic), sau il puneti acum dupa 2 ani sa semneze ceva, decat il enervati... si chiar puneti cruce pe baniB-)
Recuperare bani
Ramona1982
am dat cuiva bani imprumut anul trecut in luna decembrie fara sa fac vreo chitanta de mana sau vreun contract, dara am avut martori, ma pot folosi de ei in ... (vezi toată discuția)