avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie de handicap
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie de handicap

Buna ziua. poate ma puteti ajuta cu un raspuns. lucrez la spitalul judetean de urgenta, ca asistent medical, si am o colega asistenta, care are pensie de handicap, este scutita si de impozit, si totusi lucreaza cu norma intreaga(cu acordul tacit al sefilor). are in unele luni duble mai multe ca ceilalti, dar nopti nu lucreaza decat jumatate din cat facem noi,deoarece noptile sunt mult mai grele, iar ea nu rezista pt ca totusi este bolnava .
cu respect, este legal? :sorry:
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:53, 2 Martie 2011
Legea 448/2006 privind protectia persoanelor cu dizabilitati nu interzice acest lucru, si totodata impune angajatorului sa ia masuri pentru adaptarea la locul de munca a celui in cazua, cum ar fi si utilizarea mai redusa la programul de noapte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)
Handicap grad i ContSters104800 ContSters104800 Buna ziua, Aituatia se prezinta astfel. Am un frate mai mare cu un an decat mine ce sufera de o afectiune grava la nivelul creierului...practic de mic ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr.3 mariacrisss mariacrisss Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutați cu câteva raspunsuri .Dacă ies la pensie de boala gr.3 și mă întorc la serviciu cu program redus cum procedez ... (vezi toată discuția)