avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara

Buna ziua!
Sunt in proces cu tatal copilului meu. Ieri am avut infatisare si trebuia sa depuna adeverinte cu veniturile. A venit avocata lui care a adus pe langa adeverintele de salariu (incomplete - fara garzi si prime, el fiind medic, iar una de la facultate unde e as univ - doar luna martie) si un contract de inchiriere, precum ca el plateste chirie 250 eur pe luna. Contractul e facut pe 24 aprilie, adica imediat dupa infatisarea de luna trecuta si culmea nesimtirii e facut pe apartamentul actualei concubine, adica el ii plateste chirie ei. Judecatoarea a dispus sa se aduca veniturile reale prin adrese oficiale, dar vreau sa stiu daca acest contract de inchiriere (fictiv, de fapt) al lui este luat in calcul, miscorand astfel pensia. De asemenea, pot obtine un procent din veniturile lui (nu suma fixa), tinand cont ca salariile in sanatate si invatamant se indexeaza aproape lunar, iar el are locuri stabile de munca?
Pentru asta trebuie sa depun si eu la dosar cheltuielile mele cu intretinere, rata la banca, scutece, lapte, vaccinuri, salariu bona, botez...etc, cheltuielile fiind nemasurate cu un copil mic. N-as vrea sa se ajunga aici, dar vad ca nesimtirea lui e mare.
Cel mai recent răspuns: daciana1 , utilizator 11:31, 24 Mai 2008
Am inteles cum stau lucrurile. Cat despre rata mea la banca era vizavi de faptul ca el a adus acel contract de inchiriere (fictiv, facut acum o luna - imediat dupa infatisarea de luna trecuta, pt ca nu cred ca-i plateste iubitei bani ca sa stea). Din pacate, in sistemul sanitar veniturile cresc sau scad (conform noii grile de salarizare) la fiecare 3 luni, asa ca o pensie fixa ne-ar dezavantaja. In rest.... chiar nu-mi doresc acesti bani pt mine, insa e dreptul copilului, care are multe cheltuieli. multumesc pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileste pensia de intretinere minor? voinea75 voinea75 Stiu ca se stabileste pt 1 copil pana la 25% din venitul net (poate fi suma fixa sau procent) Ce nu stiu. Daca parintele care trebuie sa plateasca pensie, in ... (vezi toată discuția)
Micșorarea procentului de pensie alimentară MisteriosulDCO MisteriosulDCO Bună ziua. In urmă cu 6 luni s-a născut cel de-al doilea copil al meu... pentru primul trebuie sa platesc pensie alimentara 25% din venitul net, iar de 6 ... (vezi toată discuția)
Actiune marire pensie intretinere minor ContSters114133 ContSters114133 cum credeti ca se solutioneaza o actiune de marire a pensiei de intretinere minor,daca procentul a fost cel maxim admis?in sentinta civila stabilita in baza ... (vezi toată discuția)