avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca - divulgare de date personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca - divulgare de date personale

Am un rest de credit la [editat de admin] din Iuliu Maniu, Bucuresti si sunt mai mereu cu 2 saptamani in intarziere. Data scadentei nu am putut sa o stabilesc eu, mi-a fost impusa. Anul trecut in mai-iunie cand ma aflam in concediu, deci in imposibilitate sa le raspund la telefon, au sunat la mine la birou si fara nici un fel de cere de date de identificare au inceput sa ma "parasca@ unei colege ca am intarziat cu rata.

Pe mine cand ma suna trebuie sa ma identific sa spun si ce lapte am supt, ca sa imi spuna ceva despre creditul meu. Colegei mele i-au spus pur si simplu. Ca sa nu mai vorbesc despre defaimare si rusinea de a se afla ca am un credit la aceasta banca hulita de foarte multi oameni cinstiti. Cel care a investigat cazul a spus ca pozitia oficiala a bancii este ca nu s-ar fi intamplat acest lucru. Norocul meu ca am acest martor care e gata sa mearga cu mine in instanta.

Intre timp am incetat sa le mai dau prin telefon datele mele, iar ei noteaza ca refuz sa discut cu ei. Repet: colegei mele i-au divulgat date despre creditul meu, pur si simplu. Sunt extrem de obraznici si agresivi la telefon si l-au luat pe "nu" in brate, adica ma fac si mincinoasa, cum ca n-ar fi divulgat ei nimic.
I-am rugat in repetate randuri ca, daca au ceva de comunicat sa o faca in scris si nu la telefon pentru ca eu nu-mi mai dau datele personale prin telefon.

Ce ma sfatuiti? Am destule date ca sa ii dau in judecata sa le cer daune?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters61818 , utilizator 18:25, 11 Martie 2011
potrivit oug 99/2006 art 111
ART. 111
(1) Institutia de credit este obligata sa pastreze confidentialitatea asupra tuturor faptelor, datelor si informatiilor referitoare la activitatea desfasurata, precum si asupra oricarui fapt, data sau infomiatie, aflate la dispozitia sa, care privesc persoana, proprietatea, activitatea, afacerea, relatiile personale sau de afaceri ale clientilor ori informatii referitoare la conturile clientilor - solduri, rulaje, operatiuni derulate -, la serviciile prestate sau la contractele incheiate cu clientii,
(2) In intelesul prezentului capitol se considera client al unei institutii de credit, orice persoana cu care, in desfasurarea activitatilor prevazute la art. 18 si la art. 20, institutia de credit a negociat o tranzactie, chiar daca respectiva tranzactie nu, s-a finalizat si orice persoana care beneficiaza de serviciile unei institutii de credit, inclusiv persoanele care au beneficiat in trecut de serviciile unei institutii de'credit.
In masura in care banca a incalcat aceasta obligatie aveti temei pentru formularea unei actiuni.
Succes
In situatia in care intr-o familie sotul a luat un credit in nume personal, fara ca sotia sa fie coplatitor sau sa fie instiintata ca sotul a luat un credit e normal ca apoi cei de la banca, in momentul in care sotul a intarziat cu plata ratelor, sa sune sotia si sa-i spuna ca trebuie sa plateasca ratele? Poate sotul nu a dorit ca sotia sa stie de acei bani... E normal ca apoi cei de la banca sa mearga sa-l parasca pe sot si sa-i creeze probleme? Din moment ce nu au sunat sotia sa-i spuna ca sotul face un credit care greveaza veniturile familieie este normal ca apoi sa dezvaluie date despre contract unei alte persoane(chiar daca aceasta este sotia imprumutatului)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la confidentialitate. ContSters131770 ContSters131770 Buna. Sotia mea are un credit la \"un lider internaţional în furnizarea de credite de consum\", pe care nu il mai putem plati. Aceasta institutie are ca si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca si firma de recuperare creante. ionutradut ionutradut Buna ziua, In anul 2010 am solicitat o refinantare la un credit de nevoi personale ,data scadenta fiind 15 ale fiecarei luni.In luna iulie ,pe data de ,12 am ... (vezi toată discuția)
Are dreptul? lilicrin lilicrin Are dreptul primaria sa se intereseze la BP daca firma are datoriile achitate? Primaria a trimis catre BP un inscris in care li se cere BP-ului sa precizeze in ... (vezi toată discuția)