intr-o zi de vineri , conducand auto personal , pe un drum judetean , intre 2 localitati , intr-o curba , in timp ce efectuam virajul la dreapta , am derapat si am ajuns cu masina in sant . Nu au fost victime , doar avarii la masina (am rupt bara din fata a masinii) . Am scos masina din sant , am dus-o la un service . Incepand de vineri , imediat dupa accident am incercat sa iau legatura cu politistul de pe raza localitatii , dar nu am reusit . Sambata si duminica am fost la servici , iar abia luni m-am prezentat la politia de pe raza domiciliului ; le-am explicat ca am nevoie de autorizatie de reparatie ptr service ... le-am explicat ca de de 3 zile am incercat sa dau de politistul din respectiva localitate unde a avut loc accidentul . bine merci mi-a suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile + amenda . Pot sa mai fac ceva ,ptr a recupera permisul inainte de 45 de zile (dovada 15 zile + 30 de zile suspendarea) . Pot renunta la dovada de 15 zile ?
nu exista renuntarea la cele 15 zile, legeanu prevede un asemenea drept. iar perioada de 30 de zile nu poate fi redusa.
insa daca exista martori puteti contesta pv in instanta si daca dovediti ca politistul nu era la postul sau aveti sansa de a obtine anularea pv ca fiind netemeinic.