avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis si amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis si amenda

intr-o zi de vineri , conducand auto personal , pe un drum judetean , intre 2 localitati , intr-o curba , in timp ce efectuam virajul la dreapta , am derapat si am ajuns cu masina in sant . Nu au fost victime , doar avarii la masina (am rupt bara din fata a masinii) . Am scos masina din sant , am dus-o la un service . Incepand de vineri , imediat dupa accident am incercat sa iau legatura cu politistul de pe raza localitatii , dar nu am reusit . Sambata si duminica am fost la servici , iar abia luni m-am prezentat la politia de pe raza domiciliului ; le-am explicat ca am nevoie de autorizatie de reparatie ptr service ... le-am explicat ca de de 3 zile am incercat sa dau de politistul din respectiva localitate unde a avut loc accidentul . bine merci mi-a suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile + amenda . Pot sa mai fac ceva ,ptr a recupera permisul inainte de 45 de zile (dovada 15 zile + 30 de zile suspendarea) . Pot renunta la dovada de 15 zile ?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:20, 2 Martie 2011
Impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei se poate depune plangere ( contestatie ) in termen de 15 zile.
nu exista renuntarea la cele 15 zile, legeanu prevede un asemenea drept. iar perioada de 30 de zile nu poate fi redusa.
insa daca exista martori puteti contesta pv in instanta si daca dovediti ca politistul nu era la postul sau aveti sansa de a obtine anularea pv ca fiind netemeinic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caruta nesemnalizata Daniel71919 Daniel71919 Aseara am avut un accident intrand intr-o caruta nesemnalizata, avea doar un numar de inmatriculare pe care politistul il considera semnalizare pe timp de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime Cristian2666 Cristian2666 Bună ziua! Vinerea trecută am avut un accident rutier cu victime. Într-o curbă la dreapta din cauza carosabilului mașina mea a derapat și am intrat în ... (vezi toată discuția)
Accident cu masina firmei s_marty s_marty am facut accident cu masina firmei. pentru siguranta mea am recurs la politie ca sa nu am discutii cu cei de la parcul auto. dupa declaratiile de vigoare am ... (vezi toată discuția)