avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... anchetã socialã judiciarã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

anchetã socialã judiciarã

Bună ziua,
Aş dori să ştiu o părere autorizată cu privire laîncredinţarea unui minor în cazul când părinţii divorţează, iar nici unul dintre ei nu au înscrisă o proprietate-casă-, unde să poată acorda îngrijire şi educare copilului.
- Dacă în cazul când tatăl copilului ar beneficia de o donaţie din partea părinţilor lui, copilul ar putea fi atribuit de către instanţă acestuia?
- Dar dacă în timpul procesului de divorţ ar primi şi mama copilului o donaţie-casă- din partea părinţilor acesteia, copilul ar fi atribuit de către instană mamei?
- Este o condiţie ca unul din cei doi divorţabili să aibă în proprietate un imobil, sau copilul se atribuie de către instanţă mamei?:O. Copilul are 1,5 ani:((:((.
- Ce act notarial se poate încheia între părinţi şi copil pentru transferul de proprietate (casă), şi care este cel mai avantajos pentru părinţi?#-o#-o, pentru ca ulterior să nu fie pentru cel care dă o greşeală pe care ulterior nu o mai poate repara?

Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:40, 2 Martie 2011
sa ai in proprietate un imobil ,nu e un criteriu pentru a-ti asigura incredintarea copilului. locuinta poate fi cu chirie, a bunicilor
pentru a va fi incredintat minorul trebuie sa demonstrati ca ii puteti asigura o locuinta (nu e obligatoriu sa fie a dvs) precum si sa aveti mijloace materiale pt intretinere ( loc de munca preferabil mai bine platit decat celalalt parinte). locuinta nu-i obligatoriu sa va apartina ar fi suficienta si sustinerea pe care v-o acorda parintii in proces aratand ca sunt de acord ca minorul sa locuisca in acea casa si ca va va sprijini in cresterea si educarea acestuia. DAR pt mai multa siguranta parintii sa va faca contract de vanzare cumparare cu clauza de abitatie si intretinere ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul vietii au dreptul sa locuiasca in acea casa si intretinerea se refera la sprijinul pe care urmeaza sa il oferiti acestora daca vor fi bolnavi si in neputinta (medicamente, hrana, menaj). daca copilul este alaptat la san sansele va scad simtitor. va ajuta daca celalalt parinte a lipsit de buna voie in mod nejustificat de acasa mai mult timp. un copil de 1 an necesita atentie permanenta. sunt multe aspecte ce privesc comportamentul ambilor parinti ce se vor lua in considerare. eu va sfatuiesc sa angajati un avocat.
intradevar, nu criteriul detinerii unui imibil in proprietate este cel care va prevala la incredintarea minorului de catre instanta;
in acest caz, cel mai relevant aspect va fi cel legat de ancheta sociala care se va efectua.
Practic, minorul va fi incredintat acelui parinte care va reusi sa dovedeasca atat faptul ca poate asigura un trai decent minorului,dar si conditii de crestere,educare,mediu sanatos,etc.
Nu incercati sa faceti acte de donatii etc pentru a dovedi ca aveti in proprietate bunuri imobiliare.
cum va spuneam, nu are o relevanta majora.(astfel nu mai cheltuiti bani si sa va faceti griji cu..donatia)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor si impartire bunuri adnil adnil Buna seara. Sunt casatorita din 2005, iar in 2009 a aparut in familie un copil. Care sunt sansele sa obtin custodia copilului, in conditiile in care sunt in ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Partajul si copilul jericho jericho Asi dorii o lamurire in ceea ce priveste partajarea bunurilor in cazul in care din casatorie a rezultat un copil. Ce ma intereseaza: ce influenta are asupra ... (vezi toată discuția)