avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Protejarea unei proceduri - copyright sau brevet de inventie ?

In situatia in care am dezvoltat o procedura, care are aplicabilitate in industria de entertainment cum o pot proteja ? Am observat ca legea dreptului de autor nu protejeaza procedurile si metodele, iar legea pentru brevete si inventii se refera la domeniile tehnologice, ori aici nu este cazul.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 18:21, 12 Martie 2013
atunci este vorba de cu totul altceva si anume de drepturile conexe dreptului de autor - drepturile artistilor interpreti sau executanti.

in acest caz puteti fixa piesa pe CD si sa va inregistrati la UCMR ADA(uniunea compozitorilor si muzicologilor din Romania) pentru crearea compozitiei muzicale (incluisiv textul daca este cazul) si CREDIDAM pentru interpretarea instrumentala a compozitiei muzicale ca artist interpret. CREDIDAM si UCMR ADA se ocupa cu gestiunea obligatiorie a acestor dr conexe, in sensul ca percep de la utilizatori diverse tipuri de remuneratii pe care le distribuie titularilor de drepturi inregistrati. Mai multe informatii puteti afla de pe siteurile lor sau consultand un avocat specializat in dr. de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor pentru spectacol televiziune mlLucian mlLucian Din cate am inteles legislatia romana nu poate proteja ideea unui show televizat. Intrebarea mea este daca pot sa inregistrez emisiunea in alta tara pentru a o ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Taxa drepturi de autor pentru muzicã ambientalã Crinisor Crinisor Buna ziua, pt difuzare muzica ambientala, am platit taxe la UCMR-ADA si CREDIDAM. Mi-a mai cerut sa platesc si la ei UPFR-ul. Pe site la ORDA mai apar si ... (vezi toată discuția)