avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTUL MUNCII

PERIOADA IN CARE UN ANGAJAT SE AFLA IN CONCEDIU MEDICAL SAU IN CONCEDIU DE MATERNITATE (CELE 126 DE ZILE DUPA NASTERE) ESTE CONSIDERATA VECHIME IN MUNCA?:)
Cel mai recent răspuns: Elena Claudia Baltatescu , Consilier juridic 20:56, 23 Mai 2008
"Perioada de 2 ani cat esti in concediu pentru cresterea copilului se iau in calcul pentru pensie, cartea de munca nu se inchide pe acea perioada, ramane activa, contractul se suspenda iar salariatul figureaza in statele de plata ale angajatorului "
CARLAN NELI a scris:

PERIOADA IN CARE UN ANGAJAT SE AFLA IN CONCEDIU MEDICAL SAU IN CONCEDIU DE MATERNITATE (CELE 126 DE ZILE DUPA NASTERE) ESTE CONSIDERATA VECHIME IN MUNCA?:)

Perioada in care un angajat se afla in concediu medical sau in concediu de maternitate constituie stagiu de cotizare, care se ia in calcul la stabilirea pensiei.
Perioada in care un angajat se afla in CIC constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta (art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005).
CARLAN NELI a scris:

aceste perioade de care vorbiti, sunt de fapt suspendari de drept ale contractului de munca si care binenteles constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea sporului de vechime naxy34 naxy34 lucrez din1992,am stat in concediu de maternitate 2 ani,am avut si concediu fara plata6 luni de zile.vreau sa-mi spuneti daca la calculul vechimii si a ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate molul molul buna ziua banii pt concediul de maternitate> 126 zile>de unde ii primesc de la locul de munca sau se poate opta si altfel? (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate rambela rambela Vreau sa stiu daca este considerat vechime in munca concediul de maternitate. (vezi toată discuția)