avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: mama a decedat acum 7 ani iar eu si tata nu am facut succesiunea (sunt singurul copil). Tata ar vrea sa-mi faca act de vanzare-cumparare pe apartament pt. a ma scuti pe mine de alergatura dupa decesul sau(sunt o persoana cu handicap locomotor).Se poate face vanzarea fara succesiune ? Cum e mai bine? Eu mi-am pierdut dreptul la succesiune pt. ca nu am facut-o in termen de 6 luni de la deces? Tata este acum singurul proprietar al casei? Cum este mai simplu si legal? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabitza_166 , utilizator 17:39, 2 Martie 2011
buna ziua.
primul pas este sa dezbateti succesiunea.
pasul urmator sa cadastrati si sa intabulati imobilul daca nu este.
cel mai ieftin ar fi sa va doneze cota dansului de 5/8 din imobil.
asta e cota care mi-a rezultat luand in calcul faptul ca bunul ar fi fost dobandit de catre parintii dvs ca bun comun in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
ContSters97658, utilizator
...vanzare fara succesiune nu se poate...faceti succ dupa mama iar cu tata faceti pejumatatea lui donatie ca e mai ieftin...
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire la acte pentru apartament rocodrin rocodrin Buna ziua .In urma cu ceva timp tatal meu a capatat o boala care medici nu ii mai dau mult timp de trait(ciroza hepatica,fiind cam in ultimul stadiu) deci ... (vezi toată discuția)
Mostenire coleasa11 coleasa11 Ma numesc Coleasa Bogdan si am urmatoarea problema,anul trecut am mostenit o casa din partea bunicii mele.Mentionez ca ma am 3 veri de gradul 1,care au dreptul ... (vezi toată discuția)
Vanzare mostenire oanalumi oanalumi In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa ... (vezi toată discuția)