avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete masa

buna ziua tuturor!
as dori sa stiu cum se acorda tichetele de masa unui salariat pensionat gradul III de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 27 Mai 2008
De tichetele de masa pot beneficia salariatii societatilor comerciale, ai regiilor autonome, ai unitatilor cooperatiste sau ai persoanelor juridice si fizice care dispun de personal angajat prin incheierea unui contract individual de munca.
Angajatorul distribuie, pe salariat, un număr de tichete de masă corespunzător numărului de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea.

Pentru a beneficia de tichete de masa, persoana pensionata cu gradul III de invaliditate trebuie sa fie incadrata cu c.i.m.
este incadrat cu cim timp partial, 4 ore. vroiam sa stiu daca are dreptul la 1 tichet pt.fiecare zi, sau unul la 2 zile. multumesc
Legea nu face distinctie intre angajati cu norma intreaga si anagajati cu norma partiala, ci doar prevede ca persoana trebuie sa aiba incheiat un c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)
Criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator ,.. Babuion Babuion As dori sa stiu care este criteriul de acordare a tichetelor de masa de catre angajator,daca este stabilit prin lege si daca aceasta poate fi impusa ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa cartaovitu cartaovitu Va rog sa ma lamuriti, daca stiti. Pentru cei care sunt asistenti medicali in directiile de sanatate publice si, prin urmare, sunt functionari publici cu ... (vezi toată discuția)